Najbolje teniserke i teniseri preselili su se u Indijan Vels, gde počinje prvi Masters sezone. I dok muškarci čekaju žreb u kojem Novaku Đokoviću kroz kvalifikacije pokušava da se pridruži i Dušan Lajović, dame su dobile imena svojim rivalki i potencijalni put do velikog finala.

Tako će od srpskih igračica na teren u prvom kolu samo Bojana Jovanovski, dok su Jelena Janković i Ana Ivanović kao sedma i 11. nositeljka slobodne na startu. Naša treća teniserka će za prvu rivalku imati domaću igračicu Alison Riske, dok je na drugoj stepenici čeka deseta kosturašica Karolina Voznijacki iz Danske. U tom delu žreba je i Jankovićeva, pa bi naše dve igračice mogle da se sretnu u četvrtfinalu.

Do tog četvrtog kola naša najbolje rangirana teniserka kroz nešto lakši žreb mora najpre da savlada u drugom kolu bolju iz meča između Austrijanke Ivone Meusberger i Ivete Melcer iz Češke. Potom bi usledio potencijalni meč protiv 31. nositeljke Magdalene Ribarikove iz Slovačke, pod uslovom da i ona izađe na kraj sa boljom iz para koji čine Petra Četkovska i Šelbi Rodžers. Put slične težine očekuje i Ivanovićevu, koja posle propuštanja prvog kola dočekuje bolju iz meča između Eline Svitoline iz Ukrajine i Portorikanke Monike Puig. Naredna potencijalna rivalka Ani može biti Amerikanka Sloan Stivens, a onda i Nemica Anđelika Kerber.

Đokoviću egzibicija protiv Mareja

Novak Đoković savladao je Endija Mareja na egzibiciji u njujorškom Medison Skver Gardenu održanoj povodom Svetskog dana tenisa. Iako je naš as dobio sa 6:3, 7:6, rezultat nije bio u prvom planu već zabava koju su igrači priredili publici, a istim povodom u Londonu su se sastali legendarni Andre Agasi i Pit Sampras, odnosno Ivan Lendl i Pat Keš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari