Rafael Nadal pobedio u prvom meču posle pauze od tri i po meseca: Što sam stariji sve mi je teže da se oporavljam od povreda 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Španski teniser Rafael Nadal, koji je u prvom kolu turnira u Barseloni pobedio Italijana Flavija Kobolija (6:2, 6:3), izjavio je posle meča da prolazi kroz teške trenutke, ali da je srećan što može da nastupa na turnirima.

Španac nije igrao od januara i turnira u Brizbejnu, kada je doživeo povredu stomačnog mišića, koja ga je udaljila sa terena na još nekoliko meseci.

– Vraćao sam se posle povreda mnogo puta u karijeri i svaki put je teže. Naročito kada ste stariji, to stvari čini komplikovanijim. Prolazim kroz teške trenutke. U isto vreme, mnogo mi znači kada sam u mogućnosti da budem na turu nekoliko dana i treniram sa momcima, a zatim se i takmičim – rekao je Nadal.

Tokom meča sa 62. igračem sveta bilo je očigledno da Nadal ne može da servira punom snagom.

– Ne mogu da serviram već nekoliko meseci, ali neću da forsiram, da serviram kao ludak. Moram da budem oprezan – kazao je teniser koji je 12 puta osvajao trofej na turniru u Barseloni.

U sledećem kolu Nadal će igrati protiv Aleksa de Minora iz Australije, a ovaj duel je na programu u sredu (16.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari