Posle zapaženog nastupa na Svetskom nadmetanju plesača u Moskvi, članovi Kluba „Bolero“ nastavljaju svoj uspešni plesni pohod širom zemlje.

Naime, proteklog vikenda mladi Požarevljani boravili su u Kragujevcu, gde su na tradicionalnom Plesnom festivalu (koji ima takmičarski karakter) pobrali kako nagrade, tako i simpatije publike. „Bolero“ je izveo osam ekipa (ukupno 81 plesač) koji su se takmičili u devet disciplina i dve kategorije, početnika i prve A lige. Ovom prilikom Juniorski disko tim je u najjačoj konkurenciji zauzeo I mesto, a koreografiju su postavile Danije Sagić i Danica Ilić. Latino tim „Bolera“, inače, petostruki državni prvaci u kategoriji odraslih, savladao je u finalu, konkurentsku ekipu domaćina iz PK „Fiesta“ i osvojio sva obeležja prvaka. Prvi Hip hop tim „Bolera“ je zablistao bez konkurencije i pobrao ovacije publike. Zapažena je bila i „Bolerova“ grupa sa orijentalnim plesom koja je ovaj put pobeđena od plesačica domaćeg kluba „Fiesta“.

Inače, ovogodišnji „Kragujevački plesni festival“ priredjen je u Sportskoj dvorani „Park“ u organizaciji plesnih klubova „Fiesta“ i „Dolls“ iz grada domaćina, dok je pokrovitelj bio grad Kragujevac. Nadmetanje je okupilo Preko 850 učesnika-plesača iz svih krajeva naše zemlje i 50 plesača iz Bjeljinje-Republika Srpska u modernom plesu.

Večeras završni koncert

Kako nam je rekao sportski direktor ovog požarevačkog Plesnog kluba Milorad Ilić, večeras, 8. juna u Velikoj sali požarevačkog Centra za kulturu „Bolero“ priređuje završni koncert. Uz nastup svih članova, ovom prilikom biće uručena priznanja „Bolerovo zlatno srce“ članovima koji su uspešno okončali sezonu 2011/2012. Početak je u 20,00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari