Bor: Bogat program za Dan rudara Srbije 1Foto: SZC

Kulturnim i sportskmi događajima, tradicionalnim koncertom i uručenjem priznanja najboljim radnicima Srbija Ziđin Кoper i Srbija Ziđin Majning biće obeležena 120. godišnjica rudarenja u Boru i 6. avgust, Dan rudara Srbije.

Tradicionalna rudarska budilica ovog će 6. avgusta izjutra, proći svim većim gradskim ulicama i naseljima u Boru.

Borani, kao i svi gosti koji će povodom rudarskog praznika biti u gradu rudara, imaće priliku da na platou Doma kulture, u organizaciji Narodne biblioteke Bor , pogledaju izložbu fotografija „Planirana starost centra“.

U Muzeju rudarstva i metalurgije tokom čitavog dana posetiocima će biti dostupna izložba „Početak i trajanje – 120 godina rudarstva u Boru“, a Turistička organizacija grada, povodom Dana rudara Srbije, organizuje prodajnu izložbu suvenira, rukotvorina i starih zanata.

-Kompanija Srbija Ziđin Koper prirediće prijem za delegacije visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke krajine, ali i cele Srbije. U oficijelnom delu najboljim radnicima Srbija Ziđin Кoper i Srbija Ziđin Majning biće dodeljena nagrada “Inženjer Šistek”, najviše priznanje koje se uručuje za doprinos razvoju kompanije – najavljuju nadležni iz kompanije predstavljajući program obeležavanja Dana rudara u Boru.
Tokom popodneva,u sredu 6. avgusta, na gradskom stadionu u Boru biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica u kojoj će snage odmeriti srpski šampion u fudbalu „Crvena zvezda“ i FК „Bor 1919“.

U večernjim satima, na stadionu hotela „Jezero“, biće organizovan koncert “Zvezda Granda“ , Aleksandre Prijović i Stefana Petrušića, a muzički program biće upotpunjen nastupom di-džeja i vatrometom.

Od Bora do Borskog jezera organizovan je i besplatan autobuski prevoz na svakih pola sata, u terminu od 16 do 3 sata ujutru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari