Borani pozvani da se izjasne da li su za izgradnju Akva parka ili nove bolnice 1Grad Bor Foto: J.B.K. / Danas

Nekoliko borskih političkih organizacija i udruženja pokrenulo je peticiju kojom od građana traže da se izjasne da li su za to da se odloži izgradnja Akva parka, a da se novac za te namene preusmeri za učešće Grada u izgradnji nove bolnice.

U proglasu inicijative koju su podneli borski odbori i organizacije Glasno za omaladinu, Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde, Borci za Bor, Novo lice Srbije i Pokret Dveri, navodi se da će za izgradnju Akva parka iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30 miliona evra, i da je u rešenju kao investitor naznačen Grad Bor.

„Podsećamo odbornike da predstavljaju glas gradjana a ne partije, i da moraju da rade u njihovom interesu“, navodi se u proglasu tih udruženja, koja upozoravaju na katastrofalno stanje u borskom zdravstvu, na nedostatak lekara i medicinskog osoblja, uprkos jednom od najvećih budžeta u Srbiji po broju stanovnika.

Jedan od inicijatora peticije Sara Samardžić podsetila je da su te organizacije još u junu pokrenule zahtev za održavanje referenduma kako bi se o kapitalnim investicijama, kao što je ta, izjašnjavali građani.

„Iz gradske uprave nam je odgovoreno da se po Zakonu ne smeju dirati sredstva iz budžeta, kao i da izgradnja Akva parka nije u nadležnosti Grada Bora. To, međutim, nije tačno, jer u idejnom rešenju piše da je investitor Grad Bor“, rekla je Samardžić.

Ona je navela da je predsednik Skupštine Grada Dragan Žikić odlučio da mimo Zakona to pitanje uvrsti u dnevni red naredne skupštinske sednice u kojoj većinu čine odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari