Borski okrug: Registrovano 108 novih slučajeva zaražavanja u bolnicama u Boru i Negotinu hospitalizovano 107 bolesnika 1Foto: J. B. K.

U Borskom okrugu je, prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije, evidentirano 108 novoinficiranih korona virusom, aktivno zaražene su 1.122 osobe, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije.

Na kovid odeljenjima borske i bolnice u Negotinu hospitalizovano je 107 bolesnika, a pacijenti sa teškom kliničkom slikom na lečenju su u kovid bolnicama van okruga, najčešće u Kruševcu.

Najviše novozaraženih je u Boru – 42, jedan pacijent je preminuo od posledica virusa i na teritoriji grada je 447 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 57 bolesnika.

Nešto manje hospitalizovanih je u na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra gde je zbrinuto 50 bolesnika sa bronhopneumonijom.

Juče je prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, testiranjem virus korona registrovan kod 30 osoba starosti od 11 do 86 godina. U negpotinskoj opštini ima 380 aktivnih slučajeva.

Dvocifren broj novozaraženih je i u Kladovu gde je prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod još 20 osoba.

U ovoj je opštini broj aktivno pozitivnih u blagom padu budući da je više oporavljenih od novoinficiranih i sada ih je 197.

Još 16 novih slučajeva registrovano je u Majdanpeku, gde je sada na osnovu podataka Doma zdravlja, aktivno pozitivno 98 osoba.

U tercijarnim ustanovama je zbog teže kliničke slike, hospitalizovano 14 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari