Brnabić odgovorila Alimpiću: Sada bojkot, a prošle godine tražili vanredne izbore pod istim uslovima 1foto FoNet Vlada Srbije Peđa Vučković

Premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić upitala je danas zbog čega opozicija preti bojkotom novih beogradskih izbora ukoliko se ne promene izborni uslovi, kada su uslovi „isti onakvi kakvi su bili“ kada je opozicija tražila vanredne izbore pre kraja 2023. godine.

„Pri tome su izbori koje želite da bojkotujete direktna posledica vašeg zahteva za izbore. Aman, zaman“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (X), odgovarajući na izjavu stalnog člana Gradske izborne komisije Beograda Zorana Alimpića da nema smisla učestvovati na izborima pod nepromenjenim uslovima od decembra.

Alimpić je ranije danas ocenio da pod nepromenjenim izbornim uslovima u kojima Srpska napredna stranka (SNS) „uvek ukrade bar onoliko koliko je potrebno da spreči pobedu opozicije“, nema smisla ni učestvovati na izborima.

On je za list „Nova“ rekao da to i nisu izbori nego „farsa“, ali da misli da je sada s tim gotovo, jer deo domaće i čitava evropska i svetska javnost znaju šta se u Srbiji događa i kako „predsednik Srbije Aleksandar Vučić krade na izborima“.

Novi beogradski izbori, nakon što u zakonskom roku do 3. marta nije bilo većine za formiranje Skupštine grada, prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo bi da budu održani 2. juna.

Opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ iznela je nedavno listu zahteva, kojom traže formiranje komisije za nadgledanje izbora, reviziju biračkog spiska i primenu svih preporuka ODIHR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari