Ana Brnabićfoto BETAPHOTO Jonathan Hordle/Pool Photo via AP

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas državnoj sahrani kraljice Elizabete Druge u  Vestminsterskoj opatiji sa svojom partnerkom Milicom Đurđić.

Samo dana nakon što je u Beogradu održan Evroprajd, koji je danima bio pod znakom pitanja, a i održan je pod jakim policijskim obezbeđenjem, Brnabić se u Londonu upisala u knjigu žalosti i time najavila da će prisustvovati sahrani Elizabete II. Na fotografiji iz Londona premijerka je u društvu svoje partnerke, sa kojom je juče prisustvovala sahrani.

Pitali smo poznate ljude u Srbiji  kako komentarišu to što je premijerka Ana Brnabić na sahranu kraljice Elizabete otišla zajedno sa partnerkom.

Predrag Azdeljković, urednik magazina Optimist, kaže za Danas da apsolutno podržava što se Ana Brnabić ne drži Vučićeve prakse da svuda ide sam, te je povela svoju partnerku.

„Radujem me što one predstavljaju Srbiju jer su mnogo lep par. Nadam se da je to jedan korak ka vađenju Zakona o istopolnim zajednicama iz fioke i njegovog skorog izglasavanja“, navodi Azdejković.

Vesna Mališić, urednica NIN-a, smatra da je potpuno normalna stvar imajući u vidu da njih dve žive u vanbračnoj zajednici, a nije ni prvo službeno putovanje na koje su išle zajedno.

„Potpuno je druga stvar to što naš pravni sistem ne poznaje istopolne zajednice, ali to ne menja faktičko stanje stvari“, napominje Mališić.

Branko Rosić, novinar i pisac, ocenjuje za Danas da se Srbija pomakla u nekim oblastima, dok u drugim segmentima nije tako.

„Da nam je neko 1992. godine rekao „Za 30 godina srpski premijer će sa svojim istopolnim partnerom otići na sahranu kraljice Elizabete II u London.“ pomislili bi da će se stvari drastično promeniti obaranjem Slobodana Miloševića i da ćemo uveliko te 2022 godine biti u EU, standard će biti visok, LGBT parovi će usvajati decu….Kad ono…

Marko Vidojković, pisac, napominje da je to jkroz kul, takav je red.

„Jedna od retkih normalnih stvari koje je Brnabićka uradila otkad znamo za nju. Lepo je što je povela i partnerku, nemam zamerki, šteta što je neko morao da umre da bi ona uradila nešto okej. Srećom po Veliku Britaniju, one su došle kao prva izmena blamantnom diktatoru, koji je utekao u Njujork da pozira u treši i govori pred praznom salom Skupštine UN“, naglašava Vidojković.

Dragoljub Mićko Ljubičić, glumac i satiričar, ima zanimljiv komentar na ovu temu.

„Dakle, neko je sa M. u Njujorku, u belom duksu, u provodu, a neko sa M. u Londonu, u crnini, na sprovodu. Nadam se samo da je bar jedno od njih ponelo daljinski za upravljanje Srbijom“, napominje Ljubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari