Sagovornici Danasa: Brnabić svesna da nezakonito radi, postala je ženski Šešelj 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Premijerka Ana Brnabić izjavila je nakon emitovanja nove epizode dokumentarnog serijala “Junaci doba zlog” koja govori upravo o njoj, da joj je čast što se našla u tom serijalu i da je ponosna na saradnju sa Aleksandrom Vučićem.

Epizoda “Ana Brnabić: Fikus za šefa” bavi se premijerkinom političkom biografijom, koja je, kako je prikazano, iz jedne afere ušla u vlast, potom iz vlasti u razne afere, pa opet nazad na najjaču političku funkciju u Republici Srbiji.

Komentarišući izjavu Brnabić, sagovornici Danasa scenaristkinja i producentkinja serijala Jovana S. Polić, kao i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koji su govorili u epizodi o Brnabić, navode da je ona postala ženski Šešelj, da je svesna šta nezakonito radi i da njena odgovornost za razaranje Srbije mora da bude veća od one koju nose blagajnici i druge ćate zaposlene vladi.

Inače, Brnabić je povodom epizode o njoj izjavila da je ponosna na “svaki sekund” koji je provela u vladi Srbije od 2016. sarađujući sa predsednikom Vučićem.

– Ponosim se svim putevima, prugama koje smo izgradili, svim investicijama, što smo uveli elektronsku upravu, što smo povezali sve škole u Srbiji na brzi internet, što smo otvorili četiri naučno-tehnološka parka, što smo otvorili nove bolnice i škole, sva ona radna mesta i što građani imaju sve bolje plate i penzije – rekla je Brnabić na vanrednoj konferenciji za novinare posle vladine odluke da poništi sve dozvole i rešenja u vezi sa projektom kompanije Rio Tinto u dolini Jadra.

Navela je da je danas zlo doba za neke koji su izgubili milijarde i uticaj a da je za narod dobro doba u kom stiče nove poslove i gde rastu plate i penzije.

– Priče o revanšizmu, da ćete nas vešati, da ćete nam suditi, to je bila vladavina prava kad ste bili na vlasti ali mislim da narod više nikada neće za to glasati. Ako mi i sudite, uzdignute glave ću reći da sam bila uz Aleksandra Vučića – izjavila je premijerka Srbije.

Jovana S. Polić, scenaristkinja i producentkinja dokumentarnog serijala “Junaci doba zlog”, ističe za Danas da je frka koja se podigla u vezi emisije o predsednici Vlade Srbije apsolutna zamena teza.

Sagovornici Danasa: Brnabić svesna da nezakonito radi, postala je ženski Šešelj 2
Foto: FoNet/Božana Pavlica

– Nije Ana Brnabić blagajnica u Vladi Srbije. Već premijerka, čija bi odgovornost za razaranje Srbije morala da bude veća od one koju nose blagajnici i druge ćate zaposlene u toj instituciji. Priča o logoru smrti u Majdaneku je metafora koja govori o tome da: zlo doba ne bira saveznike, već oni biraju da rade (ili ne rade) svoj posao – naglašava Polić za naš list.

Borko Stefanović kaže za Danas da je lako Brnabić da sad govori kako će uvek biti uz Vučića i kako je ponosna na to.

Sagovornici Danasa: Brnabić svesna da nezakonito radi, postala je ženski Šešelj 3
Foto: FoNet/Milica Vučković

– Znajući tu radikalsku psihologiju, siguran sam da će ona kao i drugi koji su potpisivali štetne ugovore, omogućavali zloupotrebe sa javnim nabavkama i ostale nezakonite stvari, suočeni sa zakonom i nezavisnim pravosuđem govoriti da oni nisu ništa loše uradili. Njena nervoza i laganje na konferenciji za štampu su samo dokaz da su itekako svesni šta su sve nezakonito radili u ovom režimu i da se plaše odgovornosti pred zakonom – ističe Stefanović.

Pošto su u pitanju nesposobne kukavice, dodaje on, samo znaju da lažu i prete i da se hrabre na prazno.

– Povodom laži koje je rekla o meni, neka zna da će to morati da dokaže na sudu, ako bude tako hrabra kao sad i uopšte se odazove. Svakako ne treba obraćati previše pažnju šta predstavnici odlazećeg režima imaju da kažu o bilo čemu. Njihovi marifetluci, potpisi ispod spornih odluka i korupcija, govore sve što je važno znati – naglašava Stefanović.

Željko Bodrožić kaže za naš list da je Brnabić, kao što je i rekao u emisiji o njoj, od jedne pristojne žene, postala ženski Šešelj.

Sagovornici Danasa: Brnabić svesna da nezakonito radi, postala je ženski Šešelj 4
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

– Ona je vremenom poprimila radikalske osobine i tako se ponaša. Očigledno je navikla na taj svet i tu joj je udobno – navodi Bodrožić.

Emisije iz prošlogodišnje sezone rađene su po rukopisu knjige “Junaci doba zlog” nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizovao ga je tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode producentkinja i scenaristkinja Jovana S. Polić i Sanja Lončar, rediteljka i urednica.

Autori serijala uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret pre svega političara, ali i drugih javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. emitovan na televiziji N1, “portretisani” su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari