Brod udario u most između Bačke Palanke i Iloka, saobraćaj zaustavljen 1Foto: Dejana Majstorović

Brod „Antonia“, sa dve natovarene barže, sinoć oko dva sata posle ponoći udario je u most između Bačke Palanke i Iloka, prenosi portal 021.rs.

Zbog ove brodske nezgode, most je zatvoren, a trenutno se vrši provera stabilnosti kako bi se omogućio nastavak saobraćaja.
Brod, koji plovi pod rumunskom zastavom, gurao je dve barže sa 1.000 tona veštačkog đubriva kada je udario u stub mosta, nakon čega je barža potonula.

Na sajtu Marinetraffic, koji pruža podatke o kretanju brodova, vidi se da je oko sedam časova ujutru „Antonia“ pomerena sa sredine reke u obližnju u luku Bačka Palanka.

Nema informacija o uzroku sudara, a nadležni državni organi iz Srbije zvanično se nisu do sada oglašavali.

Sa druge strane, Grad Ilok se zvanično oglasio i saopštio da je u ranim jutarnjim satima, oko 1:55h, nemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke. Došlo je do oštećenja mosta, a jedna barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva je potonula.

Grad Ilok navodi da su svi članovi posade dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni.

„Trenutno nema podataka o tome da li je došlo do ulaska vode u rezervoare barže. Uviđaj je u toku, sprovode ga nadležne službe Srbije. Sve nadležne službe Hrvatske su pravovremeno informisane“, stoji u saopštenju. Dodaju da je obustavljen saobraćaj preko mosta dok se ne utvrdi stepen oštećenja i stabilnosti mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari