Brojna udruženja pozvala na zaustavljanje divljanja huligana pod kontrolom vlasti

Ostavite komentar


  1. Ono što nam se dešava u 20.30 nije “ divljanje huligana pod kontrolom vlasti “ već DIVLJANJE NAPREDNJAČKIH HULIGANA U ORGANIZACIJI VLASTI

    1. Slobodan Milosevica je imao kriminalce sa znackama DB a ovaj ima navija e tj njihove vodje koji ubiru debelu lovu za podršku volji AV i koji manipulišu klincima zeljim tuce tj navijacima. Zadatakim je razbijanje strajkova i kontra mitinzi.

  2. „Za ovu vlast neprijatelj mora da postoji. Kad ga ne pronađe spolja, pravi ga od političkih protivnika koji se onda medijski satanizuju u navodnom interesu države. Ovoga puta smo neprijatelji mi, građani Srbije“, kaže se u saopštenju.

    Apsolutno tačno. Ali to nije ništa novo, svakoj autokratskoj, nedemokratskoj i diktatorskoj vlasti nasušno je potreban neprijatelj, najbolje unutrašnji. To su kao dva pola magneta: ne može da postoji magnet sa samo jednim, pozitivnim polom, uvek mora da postoji i drugi suprotan pol.
    Unutrašnji neprijatej je vrlo bitna komponenta svake diktatorske vlasti jer je odličan džak za udaranje i savršen izgovor za svu nesposobnost, greške i neuspehe vasti. Priča je uvek: samo da nije „njih“, tih odvratnih i zlonamernih spodoba, tajkunskih plaćenika i izdajnika koji nas sabotiraju i rade nam o glavi, mi bismo dosad procvetali!
    I neverovatno koliko se budala uvek primi na takve priče!
    Uostalom, to nije nikakva mudrost, sve to je vrlo lepo opisao Džordž Orvel u svojoj knjizi „1984“, još krajem 40-ih godina prošlog veka, samo treba pročitati.

    1. Corvus , skrati malo ! Kratko i jezgrovito , ne budi skribomana.

    1. Ne budite naivni , ovi su ozbiljno pripremljeni za građanski rat. Ne potcenjuje velikog vođu , može skupo da košta. Zamislite scenario da izgubi izbore i mora da preda vlast !

  3. Brojna udruzenja? Mislite njih pet? Ako ste vec maliciozni, zapitajte se zasto u 2005h neki drugi gradjani ometaju druge bukom serpi, pistaljkama i vikom, a i zašto neki treci u 20h prave buku aplaudiranjem. Sve se svodi na simpatije i antipatije prema prvim, drugim ili trecim. Meni smetaju i ovi od 2005h i ovi od 2030h.

  4. jaka su to drustva. kao i ovi idoti koji divljaju po gradovima, dok nesto ne zapale. onad kuku meni mi nismo znali i takve gluposti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.