Zajedničkom akcijom pripadnika MUP-a, Poreske policije i specijalnog tužilaštva, u Leskovcu, Beogradu i Ubu uhapšeno je deset osoba osumnjičenih za niz krivičnih dela, potvrdio je juče direktor policije Milorad Veljović. On je rekao da su osumnjičeni za više krivičnih radnji, prema dosadašnjoj proceni, oštetili državni budžet za oko 2,5 miliona evra.

Međutim, u poslepodnevnom saopštenju policije je navedeno da je uhapšeno devet osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i pranje novca, ali nije bilo jasno da li su to članovi grupe koje je pominjao Veljović. MUP je saopštio da su uhapšeni Goran Đ., Bratislav J. i Ivica J. iz Vlasotinca, Salko B., kao i Miodrag S., Zoran T., Dragan T., Bojan S., Radisav M., svi iz Leskovca. Dodaje se da se za četiri lica te kriminalne grupe intenzivno traga.

Veljovićje prethodno rekao da se sumnja da je grupa uhapšenih, u dužem vremenskom periodu, pranjem novca, zloupotrebom položaja, falsifikovanjem isprava i poreskim utajama, oštetila budžet Republike Srbije. Direktor policije je naveo da je rečo redovnim aktivnostima državnih organa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da će ova akcija biti nastavljena.

Krupne ribe ili klasični prevaranti

U Leskovcu je jedan broj uhapšenih juče bio na saslušanju kod istražnog sudije, a neki su upućeni u Beograd. Nezvanično, među privedenima nije bilo „poznatih privrednika“ i mahom je rečo sredovečnim muškarcima. Međutim, pripadnici SBPOK-a u saradnji sa leskovačkom policijom juče su pretraživali preduzeće „Lanca plus kafa“ čiji je vlasnik priveden. Ispred zgrade te firme bilo je nekoliko policijskih vozila, među kojima je jedan kamion. Među osumnjičenima za pranja novca ima i Ubljana, potvrdio izvor iz valjevske policije. Taj izvor je precizirao da nije rečo „krupnim ribama“ većsu u pitanju „klasični prevaranti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari