Bušačka mašina u centru Bora uznemirila ljude 1Foto: Ist media

Na društvenim mrežama jutros su osvanuli snimci iz parka kod gradske uprave Bora na kojima se vidi bušačka garnitura i više radnika oko nje.

Ovaj prizor uznemirio je ljude koji su nagađali da li su u pitanju nova geološka istraživanja u samom centru grada, pa se jedan broj njih okupio u samom parku. Kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti, radnici su spakovali mašinu i otišli, piše Ist media.

Tim povodom istraživali smo o kakvim radovima je reč, i saznali da istražne radove sprovode radnici Saobraćajno instituta CIP u vezi sa izmeštanjem dela železničke pruge Bor – Majdanpek.

Vladimir Filipovićdirektor Zavoda za geologiju Saobraćajnog instituta CIP, kaže za Ist media da se istraaživalo u vezi sa izmeštanjem dela železničke pruge Bor – Majdanpek.

Ovaj diplomirani inženjer geologije kaže da CIP ima ugovor sa kompanijom Serbia Zijin Copper za izradu tehničke dokumentacije za izradu Nacrta prostornog plana područja posebne namene borskog i majdanpečkog basena.

„Nameravali smo da napravimo bušotine kako bi ispitali geološku podlogu za izradu projekta za izmeštanje pruge. Međutim, skupio se narod koji je negodovao, pa nismo želeli da ulazimo ni u kakvu raspravu, konflikt ili neprijatnost, već smo spakovali mašine i o prekidu posla obavestili Zijin“, rekao nam je Filipović.

Prema njegovim rečima, ugovor sa Zijinom je star skoro godinu dana, ali se na početak ovih istražnih radova čekalo dok Zijin je reši imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima parcela na kojima bi prolazila nova trasa pruge.

Ipak kaže da, dok se ne steknu uslovi, ovaj posao će čekati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari