Čajetina obeležila svoj dan 1FOTO:Nenad Kovačević

Opština Čajetina je danas obeležila svoj dan, a na svečanosti u Domu kulture, u prisustvu vekikog broja gostiju, dodeljene su nagrade pojedincima i kolektivima koji su u prošloj godini doprineli razvoju te opštine.

Opštinska nagrada „Zlatiborska povelja“ je pripala Draganu Kićanoviću, proslavljenom košarkašu i vlasniku hotela „Olimp“ na Zlatiboru. Među nagrađenima su advokat Toma Fila, novinaru Branku Stankoviću, koji je nagrađen za humanost, dodeljena je nagrada „Zoran Tmušić“, a nagrađeni su i najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola, sportka društva, vatrogasna jedinica, poljoprivrednici, preduzeća i drugi.

Miloje Rajović, predsednik skupštine, pozdravio je prisutne i zajedno sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem uručio nagrade. Istakavši da će Čajetina sopstvenim novcem graditi gondolu, najveći projekt u njenoj istoriji, Stamatović je rekao da ta lokalna sampouorava „poseduje kompletnu dokumentaciju za tu investiciju“ i dodao „ da je to prava istina“.

Istakvši da je Čajetina jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava, da je lokalni budžet „za poslednjih nekoliko godina uvećan za 100 puta“, Stamatović je naveo da se na investicije troši čak 80 odsto, a na plate zaposlenih svega sedam odsto opštinskog budžeta.

Osim mnogih investicija i projekata koji se realizuju u svim oblastima, Stamatović je najavio da će Čajetina „za četiri godine, postati i prva ekološka opština u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari