Čajetina: Uvođenje sistema za automatsko zalivanje radi racionalnije potrošnje vode 1Foto: KJP "Zlatibor"

Sistem za automatsko zalivanje javnih zelenih površina na Zlatiboru, biće postavljen i na novoizgrađenim kružnim tokovima na Zlatiboru, kao i u čajetinskom parku. Razlozi su racionalnija potrošnja vode i manje angažovanje zaposlenih.

Uvođenje automatskog zalivanja javnih zelenih površina, kojim gazduje opština Čajetina a čije održavanje je povereno KJP „Zlatibor“ Čajetina, nastavlja se i ove godine.

Kako navode iz KJP „Zlatibor“, na to ih je navelo pozitivno iskustvo od prošle godine, kada je sistem postavljen na nekoliko lokacija.

“Radovi se izvode u saradnji sa firmom „Akvaterm“ iz Užica, koja je u parku u Čajetini postavila oko 1.700 metara creva. Sistem radi na vremenski tajmer, tako da će se zalivanje vršiti u ranim jutarnjim satima, podeljeno po zonama”, navode iz tog komunalnog javnog preduzeća.

Čajetina: Uvođenje sistema za automatsko zalivanje radi racionalnije potrošnje vode 2
Foto: KJP „Zlatibor“

Oni kao prednost sistema za automatsko zalivanje navode racionalnu potrošnju vode, ali i smanjenje angažovanja zaposlenih.

U protekloj godini lokalno komunalno preduzeće za tu svrhu izdvojilo je oko tri miliona dinara, dok je za ovu planirano ulaganje od oko milion i po dinara, od čega milion dinara za park u Čajetini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari