U Užicu zabranjeno korišćenje vode za piće iz vodovoda za zalivanje dvorišta, bašta i useva 1Fabrika vode u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

U Užicu je, odlukom Gradskog veća, zabranjeno korišćenje pijaće vode iz gradskog vodovoda za zalivanje dvorišta, bašta, voćnjaka, poljoprivrednih useva i drugih površina.

To je navedeno u današnjoj naredbi Gradskog veća, kojom su građani upozoreni da „pijaću vodu koriste racionalno i isključivo za svrhe za koje je namenjena“.

„Proteklih dana bili smo suočeni i, prema najavama, u narednom vremenskom perodu bićemo suočeni sa visokim dnevnim temperaturama i sušom, pa je smanjenje količine vode na izvorištima kako gradskog, tako i seoskih vodovoda vrlo izvesno. Sadašnje rezerve vode su dovoljne za redovno snabdevanje, ali ukoliko se nastavi nenamensko korišćenje pijaće vode za zalivanje useva, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, one mogu biti ozbiljno umanjene“, saopštilo je Gradsko veće Užica.

Takođe, navedeno je da je gradska vlada zadužila JKP Vodovod i Gradsku upravu za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju da preduzmu sve zakonom i gradskim odlukama predviđene mere, uključujući i kažnjavanje onih koji ne poštuju tu naredbu.

„Zakonom su predviđene novčane kazne od 20.000 do 50.000 dinara, a gradska odluka predviđa i mogućnost isključenja sa vodovodne mreže korisnika koji ne poštuju ograničenja, odnosno nenamenski koriste pijaću vodu“, upozorilo je Gradsko veće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari