Čeka nas veliko zahlađenje: Iz Puteva Srbije za Danas poručuju da su spremni za sneg 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg u većem delu zemlje. Iz Puteva Srbije poručuju za Danas da su spremni za pojavu snega.

– Ekipe su na terenu, od početka zimske sezone – ističu u Putevima Srbije.

Auto moto savez Srbije upozorio je da vozače danas očekuju nepovoljni uslovi za vožnju, zbog jakog vetra, kiše i susnežice, a na putevima u planinskim predelima i slabog snega.

Jači udari vetra i mokar kolovoz donose rizik od proklizavanja i zanošenja vozla, a i zaustavni put je duži, upozorio je AMSS i pozvao na veći oprez i sporiju vožnju.

U planinskim predelima prisutan je rizik od odrona koji su učestali zbog loših vremenskih prilika, a oprez je neophodan na putevima kroz klisure, tunele i useke.

Iz Puteva Srbije saopštavaju da su svi putni pravci prohodni i da trenutno nema snega.

Napomena je izdata za Zaječar: Magla na prevojima i klisurama na svim putnim pravcima, saobraćaj otežan zbog slabe vidljivosti. Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Navode da zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Meteorolog Đorđe Đurić poručio je da se spremimo se za veliko zahlađenje.

Već danas će u nekim delovima Srbije kiša preći u susnežicu i sneg, a tokom nedelje nas očekuje pad temperature.

„U noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak planine Srbije dobiće oko 20 cm snega, a temperatura će opasti i na -10°C. U utorak i sredu biće suvo i hladno, ujutro uz jak mraz, a novi talas snega očekuje se već od četvrtka i tako će od sutra započeti neprekidni snežni pokrivač, za sada bar do kraja decembra na višim planinama, a koji bi u proseku trebao da potraje do aprila“, napisao je Đorđe Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari