Celokupna imovina akcionarskog društva MV Agoruma iz Rume prodata je po početnoj ceni od 1,1 milijardu dinara Proizvodno-trgovinskom društvu Žito Dunav iz Zemuna na javnoj licitaciji koja je održana u Trgovinskom sudu u Sremskoj Mitrovici.

Prva prodaja 4. novembra, kada je imovina Agrorume ponuđena po ceni od milion dvesta trideset hiljada dinara, nije uspela, jer u zakonskom roku nijedan kupac nije uplatio depozit za učešće na javnom nadmetanju iako su dva potencijalna kupca otkupila prodajnu dokumentaciju.

Depozit za učešće na drugom javnom nadmetanju, u visini od gotovo petsto hiljada dinara, uplatilo je samo PTD Žito Dunav, tako da se pojavilo kao jedini učesnik na prodaji.

Da podsetimo, nad Agrorumom je, na predlog Opštinskog javnog tužilaštva u Rumi, još 4. decembra 2006. godine pokrenut stečajni postupak. Ovaj bivši gigant ima 1.358 hektara najplodnije zemlje, Fabriku za preradu voća Rumen, klanicu, silose, sušaru, fabriku stočne hrane, mlinove, 50 hektara voćnjaka, nekoliko ekonomija, farme za tov svinja i goveda, planataže voća pa čak i tridesetak neotkupljenih stanova ukupne površine preko hiljadu kvadratnih metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari