Čestitke Danasu povodom 25. rođendana 1Dizajn: Radenko Topalović

List Danas proslavlja svoj 25. rođendan, a tim povodom dobili smo veliki broj čestitki i puno lepih želja.

Čestitamo 25. rođendan i dvadeset pet godina nezavisnog i kritičkog novinarstva!

Nezavisno i objektivno novinarstvo neophodno je za razvoj demokratskog društva u kome oni koji vrše vlast moraju da odgovaraju građanima.

Centar za lokalnu samoupravu (CLS)

Poštovane koleginice i kolege,

Čestitamo vam 25 godina rada. Svoj put „Danas“ je krčio samostalno i uspeo je da se održi na raznim vetrometinama srpske medijske scene, zahvaljujući posebnom duhi i entuzijazmu redakcije. „Danas“ je uspeo da se pozicionira kao list, sada i onlajn izdanje, značajan i uticajan u političkoj javnosti Srbije. Kao uređivačku praksu, u duhu dobre štampe, „Danas“ je nastavio da neguje pravo da se čuju obespravljeni. Želimo vam da se izborite za autentičnost i u korporativnom vremenu. Srećno i dugovečno!

Živojin Rakočević, predsednik UNS-a
Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a


Poštovane i drage naše kolege,

Želimo vam srećan divan dan, ovaj značajni jubilej koji proslavljate, uz iskrenu želju da nastavite da trajate barem još četiri puta ovoliko, a mi ćemo nastaviti da budemo Vaši verni saradnici i poklonici Vašeg predanog i neumornog rada na boljem sutra našeg novinarskog neba.

Srdačno,

Vaše kolege iz Demostata



Danas – od avanture u slobodu do institucije slobode. I tako već četvrt veka.

Sretno vam bilo,

Vesna Rakić Vodinelić


 

Drage kolege,
želim vam da i narednih 25 godina nervirate budale, lopove, primitivce, huškače i profesionalne patriote, a da svakoj vlasti budete noćna mora.

Srećan vam rođendan,

Milenko Vasović, novinar



Zbog juče. Zbog DANAS. Zbog sutra!
Srećan jubilej, dragi prijatelji!

Redakcija magazina Karakter



Dragi prijatelji,
od sveg srca vam čestitam prvih 25 godina postojanja. Uveren sam da tek slede godine u kojima ćete, kao i do sada, biti uzor novinarske hrabrosti i časti i svetionik slobode.

Ljubodrag Stojadinović, kolumnista



 

Poštovano uredništvo Danasa,
Čestitam vam 25. rođendan, uz želju da i dalje budete tačni, profesionalni i kritički usmeren medij.

Miroslav Karlica, novinar RTS-a



Srećan rođendan i sve čestitke za četvrt veka postojanja Danasa!
Sve najbolje i dalje!

Medija centar



 

Dragi Danasovci,
Srećan vam jubilarni 25. rođendan! Današnji dan je povod da se setite svoje slavne prošlosti, ali svu svoju energiju i sposobnosti usmerite ka izazovima vašeg vremena i pobeđujte u novim bitkama.

Zdravko Huber, jedan od osnivača lista Danas




 

Radujem se 25-godišnjici onoga što smo nemoguće stvorili kao moguće, čak malo i avanturistički i što traje već cetvrt veka, sada zahvaljujući vama, novim mladim danasovcima. Mnogo sreće i sve najbolje što je neminovno kad ste takvi kakvi ste. Baš rešeni i otporni.

Gordana Logar, novinarka




 

Poštujući profesionalne standarde novinarstva i čuvajući vrednosti novinarske profesije, dnevni list “Danas” objektivno izveštava javnost o svim važnim zbivanjima u Srbiji i širom sveta.
Čestitam vam rođendan i želim uspeh u radu i poslovanju.

Jasmina Vasovič, Predsednik vrhovnog kasacionog suda




 

Poštovani,
Srećan Vam 25. rođendan. Nastojte da i dalje budete svetionik u medijskom mraku koji već dugo vlada Srbijom. Bez Vas bi se srpski brod već davno nepovratno nasukao na hridi gluposti, primitivizma, neznanja, lopovluka, pokvarenosti… Želim Vam da dočekate dan kada ćete morati duboko da se zamislite o čemu da pišete. To će značiti da je Srbija postala uređena zemlja.

Dragan Vukadinović, dipl. pravnik




 

Poštovani Danasovci!
Želim da vam najpre čestitam 25 rođendan. Da vam kažem jedno veliko hvala za „medijsku pismenost“ za profesiju i struku novinarstva! Sećam se svojih studenskih dana 2000. godine nekako u proleće. Profesor i kolega je na stolu uvek imao neke novine! Danas. Polako umesto Večernjih Novosti, Dnevnika NS ili Politike, moj odabir je bio Danas! Dakle i danas i ubuduće , kome čemu Danasu i s kim s čim sa Danasom! Niste savršeni, niste bez mane ali ste moji i naše narodne novine! Objektivne i svoje. Još mnogo brojeva i kolumni. Istinitih priča ljudi kojima verujem.

Vladimir Sofranko, čitalac iz Zrenjanina




 

Poštovani glavni uredniče lista Danas,
ja sam Živko Andrevski, sada penzioner, a dok sam bio aktivan – univerzitetski profesor novinarstva, sarađivao sam u dva navrata sa Danasom – jednom sam pisao Dnevnik (2018, na predlog kolege Zdravka Hubera) drugi put – kratka izjava o manifestaciji „Jedan od pet miliona“.

Ovim dopisom čestitam Danasu 25 rodjendan. U maniru profesora – listu dajem ocenu 9 (devet). Kako vrednujem određene karakteristike Danasa. Sadržaj – takoreći sve teme, ponekad jedine novine koje tretiraju neka pitanja  neprijatna za vlast. Aktuelnost – uvek na vreme, sada i ovde. Argumentovanost i analitičnost – najbitnije činjenice, višestrani pristup, ekspertska gledišta. Pismenost – primena jezičkih normi, pristojan rečnik, bez uličarenja, jasno i razumljivo. Angažovanost – za razvijene demokratske odnose i procese i za evropsku Srbiju.

Živko Andrevski, profesor u penziji




 

Srećan rođendan!!!
Uz konstataciju:
Svakog dana misle na nas –
novinari lista DANAS.
Sve najbolje!

Vasa Radovanović, književnik i muzičar




 

Jedini lek za razornu pandemiju nastalu kombinovanjem “ograničenog intelekta i neograničenog interneta“ vidim u otvorenom pristupu kvalitetnom obrazovanju i informisanju i negovanju osetljive kulture dijaloga. U tom okviru prijatelje iz Danasa doživljavam kao  mentalne higijeničare i socijalne medicinare.
Zato i iskrene čestitke za prvih četvrt i najbolje želje za narednih četvrt veka našeg Danasa.

Zoran Stojiljković



 

Drage kolege i prijatelji,
Sa željom da kvalitetno, dostojno i odgovorno nastavite svoj rad, verujući u međusobno poverenje i čvrstu vezu vas novinara, urednika i nas čitalaca, želim vam srećan 25. rođendan!
Neka Vas i nadalje prati zavidna stvaralačka energija i intelektualna hrabrost, što možda neće promeniti svet, ali će svima nama pomoći da ga razumemo i suočimo se sa istinom i potrebom da se borimo za pravednije i bolje. Nadam se da ćemo i u budućnosti uvek na vašim stranama imati otvoren poziv na dijalog!

Biljana Maksimović, IO DS Vračar



 

Poštovani prijatelji i kolege,
Čestitamo Vam vredan jubilej.
Želimo da nastavite, dugovečno i predano, da radite ono (i onako) što ste radili i do sada.
Neizmerno hvala na saradnji i nesebičnosti, osobinama koje Vas krase, a nezavisnim lokalnim listovima mnogo znače.

„Takovske novine“


 


Poštovane koleginice i kolege, drage prijateljice i prijatelji,
Srećan 25. rođendan!

Tokom prvih čevrt veka rada Danas je bio svetionik naše profesije i želimo vam da i u narednim decenijama negujete i čuvate novinarstvo i novinare.

Nadežda Gaće i redakcija Novog magazina



 

Dragi prijatelji,
Iskrene i srdačne čestitke za vaš 25. rođendan sa željom da trajete, da i dalje budete uspešni i da ostanete naš prozor u svet.
Mi vam verujemo, preživljavamo sa vama sve teške trenutke, radujemo se vašim uspesima. Ovih 25. godina sa vama je kao lep i sadržajan život sa najboljim prijateljem.
Mnogo uspeha,

Nada i Dragorad Kovačević, Izdavačka kuća Orion art books



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari