S obzirom na to da će ove sezone najbolje dve ekipe obezbediti prolaz u Evroligu, regionalno takmičenje dobija na posebnom značaju. Dobra je stvar što recimo četvrtoplasirana ekipa u toku prvenstva, ukoliko osvoji ligu automatski obezbeđuje mesto u Evroligi naredne sezone.

Naš cilj je da kroz takmičenje u Jadranskoj ligi obezbedimo plasman u Evroligu – jasan je bio Milivoje Lazić uoči puta košarkaša Crvene zvezde u Split gde će u subotu od 21.00 započeti sezonu u regionalnoj ABA ligi.

– Teško je reći ko su najveći favoriti. O tome ćemo pričati nakon nekoliko uvodnih kola. Poznato je da ako ekipi krene po zlu, da se igrači unervoze, postanu nezadovoljni i hoće da napuste klub. Zato treba biti oprezan. Srpski timovi imaju kvalitet za fajnal-for, a u opticaju je nekih šest, sedam ekipa za odlazak na završni turnir. Zadovoljan sam izborom stranaca. Mislim da su oni u pripremnim mečevima pokazali da zaslužuju mesto u Zvezdi. Voleo bih da tim ostane na okupu čitave sezone, ali su promene moguće, ako neko bude podbacio. Nama je u mislima samo meč sa Splitom. Hrvatski klub je spoj mladosti i iskustva, a Nikola Vujčić je motor tima, dok su krilo Dijan, plej Subotić i mladi Sobin vrlo opasni. Ako pobedimo dobićemo na samopouzdanju i tenzija će biti manja – zaključio je Lazić. Zvezdu nakon meča u Splitu, očekuje vezano gostovanje Zadru u utorak uveče, dok će žreb za grupnu fazu Evrokupa biti održan 9. oktobra u Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari