CLS: Za „Gradsko stambeno“ 14 miliona evra od Grada Beograda 1Foto: Bojan Cvejić

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je danas da je JKP „Gradsko stambeno“ primilo od Grada direktne subvencije u iznosu od čak 14 miliona evra u poslednje dve godine, konkretno 827 miliona dinara u 2020. godini i 820 miliona u 2021.

I u ovoj godini je, kako su naveli, predviđeno da JKP „Gradsko stambeno“ dobije od Grada 480 miliona dinara u formi subvencije.

Oni ukazuju da je potpuno nejasno zašto ovo javno komunalno preduzeće, koje treba da bude potpuno samofinansirajuće,  dobija ovako visoke subvencije od Grada.

Prema izvorima CLS, razlog su dugovanja prema dobavljačima, ali i očigledan javašluk i korupcija.

„Skandal je da gradski sekretar Nikola Kovačević dodeljuje svake godine subvencije preduzeću čiji je doskora bio direktor i u kome i dalje ima ključni uticaj. Radi se, podsećam javnost, o gradskom funkcioneru koji je volšebno kupio, a onda i pokušao da prošvercuje sliku „Stražar“ Paje Jovanovića, vrednu 140 hiljada evra“, izjavio je direktor CLS Nikola Jovanović.

Oni su dodali da JKP „Gradsko stambeno“ svake godine podbacuje u poslovnim ciljevima „tako da su i 2019. i 2020. godine uradili samo po 70 fasada i krovova u Beogradu, od planiranih 700 godišnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari