Bogdanović pre objavljivanja intervjua o ubistvu Olivera Ivanovića govorio u Predsedništvu Srbije 1Boban Bogdanović Foto: KRIK/Screenshot

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog Aleksandra Gligorijevića, odbacio je navode ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je svojim intervjuom za portal Krik pokušavao da utiče na izborni proces u Srbiji.

Kako navodi za Danas, nedelju dana pre nego što su objavljeni njegovi navodi o umešanosti biznismena Zvonka Veselinovića u ubistvo Ivanovića, Bogdanović je otišao u zgradu Predsedništva Srbije gde je razgovarao sa saradnicima Aleksandra Vučića.

– Na Andrićevom vencu me je primio Aleksandar Zagorac, koji u Predsedništvu Srbije radi u protokolu, a sastanku je prisustvovala i zamenica Suzane Vasiljević, predsednikove savetnice za medije. Došao sam sa željom da upoznam predsednika sa saznanjima koje imam, ali me je gospodin Zagorac uputio na tužilaštvo. Na moje pitanje da li bi sa tim trebalo da sačekam nakon izbora, rečeno mi je da ta stvar ne može da čeka i da je moja građanska dužnost da to kažem u tužilaštvu, ističe Bogdanović.

Intervju sa njim portal Krik objavio je 29. marta. Tokom razgovora Bogdanović je, između ostalog, naveo da je od svog prijatelja Aleksandra Gligorijevića saznao da je on bio posrednik u predaji novca za ubistvo Olivera Ivanovića. Istog dana, Bogdanović je bio u saslušan u policiji na te okolnosti. Nakon saslušanja, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da Bogdanović nije ponudio dokaze za svoje tvrdnje, da je objavljivanje intervjua bilo tempirano pred izbore, ali i da je odbio poligrafsko ispitivanje. Kako navodi Boban Bogdanović, Vulin je tokom svog izlaganja izneo niz neistina.

– Oni su tvrdili da je intervju sa Krikom snimljen pre šest meseci, što je potpuna neistina koju je lako dokazati mejlovima koje smo razmenjivali dok smo ugovarali intervju. Sama činjenica da sam bio u Predsedništvu i da je Aleksandar Vučić znao šta ću reći govori dovoljno o tome da li sam želeo da utičem na izborni proces. Najzad, potpuno je netačno to da sam odbio poligrafsko ispitivanje. Ja sam zatražio da se ispitivanje odloži za neki drugi dan pošto sam u tom trenutku bio iscrpljen, a nisam stigao ni da uzmem terapiju za taj dan, kazao je Bogdanović.

Na svojoj konferenciji, Vulin je najavio da će policija podneti krivičnu prijavu protiv Bogdanovića zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Do sada, kako navodi Bogdanović, niko ga nije kontaktirao povodom te prijave.

– Ono što me više zabrinjava je to što me još uvek niko nije kontaktirao iz specijalnog tužilaštva koje istražuje ubistvo Olivera Ivanovića, navodi Bogdanović.

Govoreći o saslušanju u policiji, on ističe da je stekao utisak da je primarni cilj policije bio da ga diskredituje, a ne da sazna informacije koje poseduje.

– U jednom trenutku tokom saslušanja, vidno nervozan je došao Ninoslav Cmolić, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. On je pokušao i mene da okrivi za ubistvo, pitajući me gde sam bio na dan ubistva Olivera Ivanovića. Objasnio sam mu da sam bio na konferenciji zajedno sa Sašom Jankovićem i da je to zabeleženo na snimcima, ističe Bogdanović.

Podsetimo, Bogdanović je KRIK-u ispričao da mu je dugogodišnji prijatelj, Aleksandar Gligorijević govorio o tome da je ubistvo Olivera Ivanovića naručio kosovski biznismen Zvonko Veselinović. Kako je naveo Bogdanović, Gligorijević je od Veljka Belivuka, sa kojim je sarađivao, odneo 50.000 evra Ljuborimu Lainoviću. Naknadno je saznao da je novac bio isplaćen kao nagrada za ubistvo Olivera Ivanovića.

Stezanje obruča

U toku jučerašnjeg dana policija je uhapsila načelnika Policijske uprave za Novi Sad Slobodana Malešića, koji se prema dostupnim informacijama sumnjiči za trgovinu uticajem. Ipak, Boban Bogdanovića ističe da se nada da bi njegovo hapšenje moglo da predstavlja pomak u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, pošto postoje indicije da je Malešić bio blizak sa Zvonkom Veselinovićem. “Nadam se da će država da stegne obruč i da ćemo dobiti odgovore ko su bili nalogodavci, a ko izvršioci ubistva Olivera Ivanovića. Takođe, nadam se da biti uspostavljen konsenzus između svih političkih opcija da je neophodno procesuirati odgovorne”, navodi Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari