Stvarali su crno-beli razna čuda u toku ove sezone, bacali na kolena mnoge favorite, ali malo ko je mogao da poveruje da ni minus od 21 poena razlike u duelu sa izraelskim ponosom nije nenadoknadiv za izabranike Duška Vujoševića. Mada su se iskreni zaljubljenici potajno nadali da su njihovi ljubimci u stanju da naprave brejk u Nokia areni, verovatno niko nije mogao da pretpostavi da je samo dvadeset minuta čarobne igre bilo dovoljno košarkašima Partizana da u uvodnom meču protiv Makabija ostvare možda i odlučujuću pobedu u četvrtfinalu Evrolige (85:77).

Makabi – Partizan 77:85 (27:12, 19:20, 20:26, 11:27)

Dvorana: Nokia Arena. Gledalaca: 11.500. Sudije: Martin, Rižik, Ankarali.

Makabi: Limonad, Šarp 2, Viznevski 10, Perkins 13, Grin, Pnini 9, Anderson 12, Lazme 4, Eidson 8, Blutental 9, Fišer 10.

Partizan: Roberts 8, Sinovec, Mekejleb 12, Kecman 29, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović 1, Božić 3, Marić 10, Veseli 8, Đekić 3, Vraneš 3.

 

Pokazali su crno-beli na startu poslednje faze pred fajnal-for najelitnijeg takmičenja da svaki uspeh počinje prvim korakom. Iako su se okliznuli na početku utakmice, puleni Duška Vujoševića nisu izgubili ravnotežu u prvom poluvremenu, mada su im kolena opasno klecala. Makabi je u uvodnih 20 minuta nametnuo svoj stil igre. Čestim menjanjem odbrane i prelaskom na zonski presing, Izraelci su poremetili koncepciju u napadu gostujuće ekipe.

Mada je većina stručnjaka pretpostavljala da će Anderson zadavati najviše problema srpskom šampionu, jedini centar u sastavu „žuto-plavih“ Dor Fišer šutem sa distance pošteno je namučio svoje rivale. Uz njega, Viznevski, Eidson i Perkins bili su najzaslužniji za vođstvo domaćina od čak 21 poena razlike (36:15). Činilo se u tim trenucima da se crno-bela lađa ozbiljno nasukala na izraelskoj obali i da neće uspeti da se izvuče na morsku pučinu. Makabi je na veliki odmor otišao ubeđen da ga bukvalno ništa ne može omesti i da je stečena zaliha od 14 poena sasvim dovoljna pred početak drugog poluvremena (46:32). Jedini igrač u sastavu gostujuće ekipe, koji je svom timu u najtežim momentima davao „veštačko disanje“ Dušan Kecman, pokazao je zbog čega ga mnogi smatraju za najkompletnijeg košarkaša u sastavu Partizana.

Izvanrednom kretnjom u napadu, odličnim šutem iz trka, naročito za tri poena (9/7), kao i pametnom prodor igrom, najiskusniji pojedinac u redovima tima iz Humske1 bio je najzaslužniji za potpuni povratak Partizana u nastavku utakmice. Kao led na užarenom suncu, prednost Makabija počela je nezaustavljivo da se topi. Marić je zagospodario reketom, Mekejleb je u tranziciji iz odbrane u napad diktirao ritam, dok je sinoć fantastični Kecman bio jednostavno nerešiva enigma za protivničke čuvare. Trojkom Robertsa u 37. minutu crno-beli su potpuno preokrenuli rezultat (70:67).

Od tog trenutka na parketu Nokia arene postojao je samo jedan tim. Veseli je „vezao ruke“ Eidsonu, dok je ostatak spoljne linije „skratio“ Andersonu „dugačke nokte“. Mada su se njegovi puleni razleteli na terenu u poslednja dva minuta, Duško Vujošević sve do zadnje sekunde nije menjao grimasu na licu. Stekao se utisak da se i iskusni strateg našao u čudu i da su ga njegovi izabranici ostavili bez reči. Učinjenim brejkom, crno-beli su rezervisali dva meča u Beogradskoj areni, tako da sa jednom pobedom u koferu, mogu mirno i staloženo da odigraju naredni duel u Tel Avivu koji je na programu već u četvrtak.

Nastavlja se prodaja karata

Ulaznice za treći meč u četvrtfinalnoj seriji između Partizana i Makabija, koji će se igrati 30. marta u Beogradu, prodavaće se i danas na severnoj blagajni Arene od 10.00 do 20.00 ili dok se ne proda i poslednja karta. Još uvek ima ulaznica za oba nivoa, po ceni od 1.500 dinara i 2.500 dinara. Jedna osoba može kupiti najviše četiri karte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari