Ni minus od 21 poena razlike nije zaledio mašinu „parnog valjka“. Ono što je mlađarija zabrljala u prvom poluvremenu Dušan „silni“ Kecman uz pomoć sjajnog Nikole Pekovića uspeo je da nadoknadi za svega dvadeset minuta. Poslednja linija čuvenog kreatora Đorđa Armanija nije bila po ukusu iskusnijih košarkaša srpskog šampiona, koji su verni tradiciji nakon sinoćnjeg izdanja sigurno naterali gazdu italijanskog velikana da za narednu kolekciju isključivo dizajnira strukirana odela u crno-belim nijansama koja će zasigurno biti u modi.

Milano – Partizan mt:s 65:69

(12.14, 19:5, 25:20, 9:30)

Hala: Mediolanumforum. Gledalaca: 4.000. Sudije: Perez (Španija), Zamojski (Poljska), Piloidis (Grčka).

Milano: Đaketi, Manćineli 12, Herston 12, Galinari 14, Focis 4, Kuk 5, Nikolas 6, Roka, Burusis 10, Meli, Viđijano, Radošević 2.

Partizan mt:s: Lo 7, Kecman 11, Raduljica 2, Jaramaz, Lučić 5, Milosavljević, Katić, Božić, Čakarević 3, Mačvan 18 (11sk), Anđušić 8, Peković 15.

 

 U samo njima svojstvenom stilu košarkaši Partizana mt:s uspeli su da na drugom gostovanju u triler završnici razoružaju silni Milano, iako su u većem delu utakmice konstantno ispaljivali ćorke sa distance (69:65).

Teško je objasniti kako se srpski šampion sinoć vratio iz nok-dauna, iako se činilo da je samo jedan udarac domaćina bio dovoljan da kod rezultata 45:24 klupa crno-belih „baci peškir“.

Sve do treće deonice Milano je imao apsolutnu kontrolu na parketu. Herston i Galinari uspevali su da na niskom postu ostvare prednost u odnosu na čuvare, dok su zonskom odbranom maksimalno iskoristili činjenicu da bekovi Partizana apsolutno ništa nisu mogli da pogode.

Osokoljen ubedljivim vođstvom svojih izabranika Serđo Skariolo u pojedinim trenucima više je brinuo o ličnom nastupu u skupocenom odelu, što se sudijama nije dopalo. Dosuđena tehnička greška italijanskom stručnjaku zapravo je predstavljala znak da „parni valjak“ podgreje motore i krene u totalnu ofanzivu. Onemoćale Milosavljevića i Čakarevića zbog pet ličnih grešaka u maniru velikih majstora zamenili su Anđušić i Kecman formirajući zapravo uz Loa dobitan triling u simultanki Vlade Jovanovića. Prvo je Anđušić šutem sa distance najavio nezaboravnu noć, a zatim su mu se priključili Peković i Kecman. U odbrani je potpuno izgurana centarska linija domaćina van reketa, što je otežalo prodor igru Galinarija i Herstona. Pošto je napad Milana izgubio na konciznosti crno-beli su dobili šansu da iz polukontre sustignu rivala. Kecman je ukrštenim korakom vezao noge Galinariju, a tako smeten odmah u sledećem napadu gostiju italijanski reprezentativac se srušio na Pekovića koji ga je uz njegovu namernu grešku otresao kao snega sa kaputa. Prednost domaćina bila je istopljena za svega 10 minuta. Uhvativši ritam Partizan je predvođen proverenim snagama u poslednja dva minuta preokrenuo saldo na svoju stranu. Mačvan je trojkom iz ćoška „bocnuo“ domaćina, da bi stečenu zalihu od četiri poena sjajni Kecman upakovao kao kredit za ostvarenje cilja u vidu plasmana u Top 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari