Da li biste položili prijemni za psihologiju na Filozofskom fakultetu: Pokušajte da rešite test opšte informisanosti

Ostavite komentar

 1. Samo 23 od 30. Jesam li mogao sa tim rezultatima da upišem? Hvala unapred.

 2. Zanimljivo je videti test sa prijemnog i uraditi ga ali bi bilo zanimljivo i videti rezultate pretendenata na titulu studenta.

 3. Poshtenoj receno: Rezultat mi ne 85%. Nije loshe za budalu kao ja.Naucij ko je Mondrian,Hvala lepo.❣️

 4. „…filigranski ukrašena uskršnja jaja ruske carske porodice…“ To nisu jaja vec juvelirski rad u formi jaja a naziv ‘Faberzova’ potice od imena autora. Tako da ni sastavljac testa nije neki erudita. Na stranu sto je test deplasiran sklepan reda radi.

 5. Pročitajte pažljivo pitanje br.4. Moja ćerka je radila prijemni (upala na budžet) pa sam imao prilike da ovih dana diskutujem na temu. Fakultet kaže da je tačan odgovor 120m, a ja tvrdim da to nije tačno, i da je tačan odgovor 80m. Kocka (zgrada) koja leži na tlu ne može da ima dostupne donje ivice koje formiraju bočne ravni, i donja ravan kocke. Tako da led traka ne može ići na donje ivice kocke, već ona može doći u ugao koji formiraju bočna ravan kocke i tlo na kome se nalazi kocka.

 6. Neka od ovih pitanja ni Ajnstajn be bi resio pa i da mu Mileva pomaze, pogotovu od kad je Srbija nezavisna drzava, najlakse je ono oko gitare, ne bi polozio sigurno

 7. Podržavam Vladimira za 80m trake a i ovaj odgovor je diskutabilan jer zavisi od konfiguracije terena na kome je postavljena zgrada.

 8. 20 tacnih, s tim sto i ja tvrdim da je kod kocke tacan odgovor 80m.
  Tako da – 21 tacan 🙂
  Je l se s tim prolazi?

 9. Nema prolaza, nego koliko ko uradi na ovom testu + test znanja (oblast kojom ćete se baviti – istorija, sociologija, psihologija…) + Uspeh iz škole. Dakle, 60 bodova prijemni (verovatno 30+30) i 40 bodova maks iz škole. Tako je bilo ranije, 99% je i sada. Računajte da ste dobro uradili ukoliko imate 20+.

 10. 26 od 30. Sa 46 godia. Mada prosla sam prijemni na arheologiji, 94. godine….uspesno…. Filozofski fakultet popularizovan neosnovano….. Bolonjom degridarino sve….

Ostavite komentar

Društvo

Sukob između radnika obezbeđenja i štrajkača pred generalni štrajk u klinici Laza Lazarević 10

Sukob između radnika obezbeđenja i štrajkača pred generalni štrajk u klinici Laza Lazarević

Deo zaposlenih u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević“ održaće sutra generalni štrajk uz ključni zahtev da se direktorka ove ustanove dr Ivana Stašević Karličić smeni. Pre najavljenog štrajka nezadovoljni zdravstveni radnici u tri navrata okupljali su se ispred ustanove u kojoj rade. Poslednji put kada su to učinili u sredu imali su sukob sa predstavnicima obezbeđenja Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.