Da li biste položili prijemni za psihologiju na Filozofskom fakultetu: Pokušajte da rešite test opšte informisanosti

Ostavite komentar


  1. Prošao sam … jer sam prepisao. Stari metod koji je danas aktuelan.

  2. Samo 23 od 30. Jesam li mogao sa tim rezultatima da upišem? Hvala unapred.

  3. Zanimljivo je videti test sa prijemnog i uraditi ga ali bi bilo zanimljivo i videti rezultate pretendenata na titulu studenta.

  4. „…filigranski ukrašena uskršnja jaja ruske carske porodice…“ To nisu jaja vec juvelirski rad u formi jaja a naziv ‘Faberzova’ potice od imena autora. Tako da ni sastavljac testa nije neki erudita. Na stranu sto je test deplasiran sklepan reda radi.

  5. Pročitajte pažljivo pitanje br.4. Moja ćerka je radila prijemni (upala na budžet) pa sam imao prilike da ovih dana diskutujem na temu. Fakultet kaže da je tačan odgovor 120m, a ja tvrdim da to nije tačno, i da je tačan odgovor 80m. Kocka (zgrada) koja leži na tlu ne može da ima dostupne donje ivice koje formiraju bočne ravni, i donja ravan kocke. Tako da led traka ne može ići na donje ivice kocke, već ona može doći u ugao koji formiraju bočna ravan kocke i tlo na kome se nalazi kocka.

  6. Neka od ovih pitanja ni Ajnstajn be bi resio pa i da mu Mileva pomaze, pogotovu od kad je Srbija nezavisna drzava, najlakse je ono oko gitare, ne bi polozio sigurno

  7. Podržavam Vladimira za 80m trake a i ovaj odgovor je diskutabilan jer zavisi od konfiguracije terena na kome je postavljena zgrada.

  8. 20 tacnih, s tim sto i ja tvrdim da je kod kocke tacan odgovor 80m.
    Tako da – 21 tacan 🙂
    Je l se s tim prolazi?

  9. Nema prolaza, nego koliko ko uradi na ovom testu + test znanja (oblast kojom ćete se baviti – istorija, sociologija, psihologija…) + Uspeh iz škole. Dakle, 60 bodova prijemni (verovatno 30+30) i 40 bodova maks iz škole. Tako je bilo ranije, 99% je i sada. Računajte da ste dobro uradili ukoliko imate 20+.

  10. 26 od 30. Sa 46 godia. Mada prosla sam prijemni na arheologiji, 94. godine….uspesno…. Filozofski fakultet popularizovan neosnovano….. Bolonjom degridarino sve….

  11. Шест нетачних одговора и једно нетачно питање.
    Нетачно 3 7 9 17 24 26
    Питање број 30 ако посматрамо као питање из Политикиног Забавника је ок. Ако је у питању тест, није. Тела не падају, она се међусобно привлаче под утицајем гравитације. Гравитационо привлачење зависи од масе тела. Маса аутомобила тежине 1000кг је већа од масе оловке тежине 100г па ће гравитациони привлачење аутомобила бити нешто веће од привлачења оловке (аутомобил ће привлачити Земљу снажније него оловка) и самим тим ће се Земља са објектом веће масе брже привући него Земља са објектом мање масе….

Ostavite komentar


Društvo

Reakcija Biblioteke grada Beograda na tekst Danasa 9

Reakcija Biblioteke grada Beograda na tekst Danasa

Biblioteka grada Beograda reagovala je na tekst Danasa „Aleksandar Šapić je grobar naše kulture“: Nakon 50 godina iznenadno iseljena novobeogradska biblioteka „Fontana“, negirajući reči naše sagovornice Tatjane Brebanović da se biblioteka seli "bez ikakve dokumentacije" kao i da za nju nije obezbeđen prostor".

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.