Da li će tužilaštvo krivično goniti policiju?

* Krivični zakonik: Ko uvredom, silom, pretnjom... ometa ili spreči sudiju, javnog tužioca, zamenika javnog tužioca ili advokata u vršenju funkcije kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom
Više javno tužilaštvo ima ovlašćenja da pokrene disciplinski postupak protiv odgovornih u MUP-u zbog fantomskog rušenja u Savamali

Ostavite komentar


  1. "Ko uvredom, silom, pretnjom ili na drugi način ometa ili spreči sudiju, javnog tužioca, …" Drugim recima lideri NDBG takodje su u opasnosti da se nad njima sprovede ovaj zakon!Mesecima vrse pritisak na tuzilastvo!

  2. državni udar se desio u izbornoj noći 24 na 25 april 2016 godine u organizaciji lažnog doktora bivšeg ministra policije,lažnog pravnika i bivšeg premijera i njihovih satrapa i stvarnih bandita pod fantomkama koji su po naređenju tkz srpskih patriota i sa njegovim građ.mašinama rušili objekte u privatnom vlasništvu stvarnih vlasnika u Savamali ,gde su bile tkz policija i službe bezbednosti Srbije da spreče suspedovanje zakona i države te noći ?

  3. Цитирајући члан 336b, tačkу 2 Krivičnog zakonika Марић осуђује и самог себе и покрет НДБГ јер нико више од њих не врши притисак на тужилаштво и тужиоца Сању Ђурић.

  4. Potpuno podmetanje i izvrtanje činjenica, nikada nije tužilaštvo iznelo u javnost stav ili saopštenje da policija sa njima ne saradjuje po pitanju istrage o slučaju Savamale.

  5. Sam deo članka Danasa da su oni tražili podatke od Tuilaštva -da li je policija odbila i ne saradjuje na slučaju Savamala sa Tužilaštvom– demantuje čitav članak, niko nikada nije rekao da policija ne daje podršku u istrazi slučaja Savamale i pitanje je zlonamerno i tendenciozno.

  6. Ovo što inicijativa radi je upravo ometanje tužilaštva da radi svoj posao i pritisak na nezavisne organe. Ja bih na njihovom mestu bila zabrinuta za svoju krivičnu odgovornost!

  7. Ovo postaje stvarno nečuveno. Da li tužilaštvo po NDBG treba da podnosi izveštaj o svemu što radi i kako radi? Previše se ovde vrši pritisak na tužilaštvo, a samim tim toliko postaje očigledno da im je prava namera nešto sasvim drugo od navodne borbe za nekakva prava na koja se pozivaju.

  8. Svako ko je kršio zakon, bez obzira da li je u uniformi ili ne, odgovaraće pred zakonom.

  9. Da li ima nesto normalno da se u Beogradu desava osim Savamale, Zute Patkice, i drugih dogadjaja. Kad cita covek iz unutrasnjosti ispada da su to jedini problemi u drzavi, pa i mi imamo patku pa je ne pokazujemo. 🙂

  10. Jel Vi zaista nemate nijednu drugu temu sem nelegalno podignutih objekata koji su s pravom srušeni?Mislim da ste zaista preterali sa ovom Savamalom.

  11. Ostavite već jednom nadležne da rade svoj posao,zaista preterujete sa Savamalom,sigurno je da će istina izaći na videlo kada nadležni urade svoj posao.

  12. Ko kaze da je MUP odbio dostavljanje trazenih informacija Visem Tuzilastvu? Niej istina da ne saradjuju.

  13. Ама Марићу да ли схваташ да сте претерали, пустите надлежне органе нека раде свој посао. Неће ваљда Сорош и нека тамо група плаћеника да одређује тужилаштву како да обавља свој посао, кога да саслушава, које институције да укључује у ток истраге. Тачно је да вам представља проблем што не можете да добијете информације које треба да проследите финансијеру, баш ми вас жао.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.