Da li je celodnevni karantin moguć u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Ovo je moguće koliko i “premeštanje celog brda” koje se srušilo na autoputu u izgradnji! Moderna bajka sa ružnijm krajem koju je smislio ON. Vidite, zarvaranje “otvorenih” pijaca je bio potez koji je doprineo širenju epidemije, jer smo morali da se tiskamo u zatvorenim prodavnicama. Ovim divljačkim i neprijateljskim potezom ugrožena je zarada poljoprivrednika (naših), a otvoren je prostor za Delehaze i druge strane firme! Tone povrća će propasti, a narod će po stanovima da jede skrobastu hranu, što je krajnje nezdravo i vodi padu imuniteta. Efekat sumarno: širenje epidemije i uništavanje domaćeg seljaka. Platićete za ovo.

  2. Osnovni nacin gasenja zaraze je drzanje gustine potencijalnih novozarazenih ispod nivoa potrebnog da broj novozarazenih padne ispod 1, na svakog postojeceg zarazenog. Svako naglo ogranicenje vremenskog intervala u kome je moguce obaviti osnovne potrebe (nabavka hrarne i lekova) podrazumeva neminovno povecanje gustine ljudi – i podize taj broj na vise od 1 a u ekstremnim slucajevima i na mnogo vise od 1. Bez organizovanog snabdevanja hranom i lekovima po sistemu od vrata do vrata u gradu sa milion ipo stanovnika gustina ce sa svakim daljnjim smanjenjem vremena koje je na raspolaganju za nabavku rasti – sto moze cak da izazove brze sirenje zaraze od ovog sto imamo trenutno.

    1. Osnovni nacin je da prekinu da lazu ljude o famoznom „novom“ virusu. Da priznaju da je sve ovo globalna prevara.

  3. Bilo bi interesantno čuti mišljenje lekara koji su slušali i gledali Vučića ,dok je davao tu izjavu,retorika, mimika – govor tela. Ispada da nijedan psihijatar ne gleda-posmatraTV Vučića, ili se plaše da javno saopšte dijagnozu?

  4. Normalno je da panicimo kad su pijace zatvorili preko noci… Zarazicemo se svi u ovim guzvama po prodavnicama i ovako, da duze rade bile bi manje guzve… Ovi su na sve spremni, to me plasi! Uziveli su se u ulogu! Kad su dete od 10 godna stavili na sajam! Drugo zene i muskarci su u istoj hali, sobe su bez vrata… Ima raznih ljudi… Kakvo je obezbedjenje tamo to je pitanje…

    1. Umreces jedino ako nasednes na laz i prevaru. Ali pre od stresa i panike, pa zatim ako zbog najobicnijeg kaslja posetid kovid ustanove da primis agresivnu terapiju. Inace bez brige, jer virus nije nov niti je opasan. Sve ovo je manipulacija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.