Da li postoji reinkarnacija? 1Foto: Nataša Matović / Univerzitetska biblioteka

Eugen Koliško poznati bečki lekar i fizilog, tvrdio je na jednoj konferenciji u Londonu, da je reinkarnacija apsolutno potvrđena, i da će nauka uskoro moći da je ispostavi kao istinsko objašnjenje u evoluciji čoveka.

Da li postoji reinkarnacija? 2Na kraju svog govora dr Koliško je rekao jednom čoveku iz publike da je u svom prvobitnom životu bio gladijator u Rimu, za vreme Neronove vladavine, piše list Vreme pre 80 godina.

Ovaj čovek je zaista bio u stanju da do potankosti opiše borbu u areni, a stručnjaci su izjavili da je njegov opis tačan do najsitnijih detalja.

Posle toga dr Koliško je objasnio da nema bojazni da se jedan čovek pretvori u psa ili u bubu u budućem životu, još manje da se pretvori u ribu ili paradajz, ali da se jedno ljudsko biće uvek može reinkarnirati u ljudsko biće.

Ako je jedna osoba prvobitno bila zločinac, to ne znači da će u svom ponovnom životu to isto biti i nema nikakve smetnje da postane pošten čovek.

Celokupno izdanje može da se čitana linku Narodne biblioteke.

Nastavljajući svoja objašnjenja dr Koliško je tvrdio da osobe koje su nekada bile vrlo bogate, u novom životu mogu da budu siromasi, a da su sve današnje ubice i zločinci nekada bili vrlo pristojni ljudi.

Svi mi obično u ponovnom životu menjamo svoj pol kaže on. To se najbolje oseća kod pesnika i umetnika, koji u svojim delima ispoljavaju žensku senzibilnost.

Ti su ljudi bili posve normalni i bilo im je određeno da se rode kao žene, ali su došli na svet pre vremena.

Svi smo mi reinkarnirane osobe i samo se pokatkad prisećamo izvesnih trenutaka koje smo proživeli. A između jedne smrti do drugog rođenja potrebno je bar 1.000 godina.

Razume se da i dr Koliško veruje da je i on reinkarnirano biće, ali nikako ne kaže šta je bio u svom prvobitnom životu.

Celokupno izdanje može da se čitana linku Narodne biblioteke.

List Danas svakoga dana prelistava glavne vesti na današnji dan pre 80 godina, tačnije 1939. godine. Predmet analize su dnevni listovi Vreme i Pravda, koji danas ne postoje. Ideja jeste da se čitaoci vrate u prošlost, da sa vremenske distance vide kako su izgledale vesti, ali i kako su novinari, pa i sami sugrađani, razmišljali u Srbiji u turbulentnom periodu između dva rata i pred sam početak Drugog svetskog rata. Pored političkih vesti, objavljivaćemo i društvene, ekonomske, ali i vesti iz domena zabave i sporta.Projekat je realizovan u saradnji i uz materijal iz digitalne arhive Narodne biblioteke Srbije i Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari