Da li su nadležni dozvolili firmi iz Beograda da u Leskovcu podigne fabriku sa opasnim materijama? 1Foto: M. Ivanović

Firma iz Beograda kupila je prostor iza nekadašnje fabrike „Rul“ i tu namerava da sagradi fabriku za proizvodnju ambalaže od materijala sa otrovnim materijama, a pored nje je moguća i livnica, potvrdio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ono na šta je ukazao odbornik opozicine Grupe građana „Za Leskovac zajedno“ Nenad Zdravković.

Kako javlja JuGmedia, Zdravković je na sednici Skupštine grada Leskovca kazao da je još opasnije što se u blizini te lokacije, na manje od 500 metara, nalazi arteski bunar koji je povezan sa još dvadesetak takvih bunara sa pijaćom vodom.

„Naša lokalna samouprava je za 29. jun zakazala javnu raspravu gde će se o tome pričati. ‘Vodovod’ i Odeljenje za ekologiju Gradske uprave dali su negativno mišljenje i rekle da ne sme da se dozvoli da se napravi takva vrsta fabrike jer smo pod rizikom da dođe do zagađenja podvodnih voda. Takođe postoji najava da će u ‘Rulu’, prema Bobištu, da bude i livnica, koja će se nadovezati na tu fabriku i takođe učestvovati u zagađenju“, kazao je Zdravković.

Cvetanović, koji je sve vreme vodio polemiku sa dva odbornika ove grupe građana, povrdio je da Zdravković „ima tačne informacije kada je u pitanju namera da se tu gradi takva fabrika“.

„Tačno je da se radi o otrovnim materijama. Grad Leskovac je dao negativno mišljenje, Ministarstvo za zaštitu životne sredine pozitivno. Borićemo se, ako želite, možete i vi sa nama. Budite sigurni da ćemo maksimalno podržati ideju da Leskovac ne bude centar za otpad“, istakao je Cvetanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari