Dačić: Inicijativa Kreni - Promeni vraćena podnosiocima, da otklone pravne nedostatke 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je narodna inicijativa o geološkim istraživanjima koja je predata parlamentu od strane inicijative „Kreni – Promeni“ vraćena podnosiocima „zato što taj predlog ne sadrži određene pravne preduslove da bi verifikacija mogla da bude data“.

Dačić je za televiziju B92 izjavio da je to urađeno „zbog nepotpune dokumentacije“, kao i da je inicijativi „Kreni – Promeni“ već danas poslat odgovor da imaju 15 dana da otklone nedostatke svog predloga narodne inicijative i da ih dostave narodnoj skupštini.

Prema njegovim rečima radi se o dopuni inicijative „sa proceduralnog aspekta“, kao i da će biti verifikovana „kad otklone nedostatke“.

„Svi smo veoma zainteresovani za životnu sredinu, ni jedna ideja koja ide ka tome da se daje doprinos zaštiti životne sredine neće biti odbačena“, rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečima, nakon verifikacije narodna inicijativa ima rok od 90 dana za prikupljanje potpisa.

Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-promeni pozvao je juče na protest u četvrtak u 19.00 sati ispred zgrade predsedništva, jer narodna skupština nije verifikovala njegovu narodnu inicijativu kako bi počeli sa skupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora.

Manojlovića je juče grupa ljudi onemogućila da ispred skupštine održi konferenciju za novinare, pa je to učinio u Pionirskom parku.

On je ponovio da „Kreni-promeni“ ima dva zahteva, da se ukine prostorni plan za Loznicu i da se zabrani iskopavanje litijuma i bora na 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari