Dan odluke za Karadžića – hoće li ostati ratni zločinac?

U Hagu će danas biti izrečena konačna presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. On ce za nas biti uvijek Srbin ideal za sve buduce narastaje. Srecna je Nezavisna Republika Srpska sto rodi takve heroje Kao Radovana Karadjica i Djenerala Ratka Mladica, boreci se goloruki protiv ustasa i mudjahedina, spasivsi srpsku nejac od klanja i novih Jasenovaca.

    1. @Momo, ako je u pitanju ironija, onda svaka čast, mene ste uspeli da prevarite. Liči mi kao da vi ovo ozbiljno? Radovan Karadžić i njegov potrčko Ratko Mladić su najveća bruka Srpskog naroda posle Draže, Nedića i Ljotića. A vi sa takvim stavom budite, molim vas, gde god želite, samo zapadno od Drine. Inače, koliko da ne živite u potpunom mraku, Srbi iz BiH su, zahvaljujući pročetničkoj JNA do 1994. godine imali višestruku prednost u naoružanju. Počelo je sa 10000 puta više oružja, dok Bošnjaci i Hrvati nisu izjednačili. A kada su izjednačili, ti vaši junaci su svi pobegli ovde kod mene u Beograd na Srbijanski kazan.

    2. Srecna je Nezavisna Drzava Srpska sto je sa takvim vizionarima na celu Ameri nisu zbrisali do Drine. Marginalci koji su isplivali na povrsinu u periodu najveceg moralnog propadanja Srba a po izboru nepresudjenog Cosica i piramidalnog Milosevica. Goloruki. Oduzeli su Srbima i Srpkinjama u BiH ono sto ni Francetic ni Pavelic nisu uspeli da im oduzmu.

    3. Karadzic je pre rata iz 90-tih nekoliko puta sudjen za pronevere i primanje mita. U toku rata je, uz pomoc raznih vucibatina, pocinio zlocine koji se ne pamte na Balkanu. Posle se godinama krio od pravde i na kraju je dolijao. On je najveca bruka za srpski narod. Ako su vam on i Mladic heroji, daleko vam lepa kuca, niste nista bolji od njih.

    4. Navedeni dvojac, kao i Krajišnik, Izetbegović, Orić, Tuđman, Milošević … će uvek biti i ostati ratni zločinci. Za takve spodobe i ljudske kreature zločin, zaogrnut nacionalizmom (ili pre šovinizmom), je bio sredstvo za ostvarivanje ličnih interesa (čitaj pljačka). Sva bulažnjenja koja ta zlodela umanjuju samo su isprazne priče maloumnika zavedenih glupostima ili svesnih (prikrivenih) zlikovaca (koji čekaju svojih pet minuta da se iskažu neljudstvom). Takvi ludaci čine nedela i van svojih nacionalnih granica, što smo mogli da vidimo pre neki dan na Novom Zelandu.

  2. Je li to ona Psiho Dabic, sto se kao baba krio od lica pravde? Srbin se ne krije, on gleda u oci svakome, ne skriva se ni pod cije skute,on je Bosanac, bre. Ista kuja kao i Bosanac Mladic koji se takodje godinama sakrivao po supama i ambarima, sramota za BOSNU. Ne mesajte tu pogan sa Srbima.

    1. Niti je ratko Mladic „kuja“, niti je Karadzic „Psiho Dabic“. Pre bi se reklo da si ti Psiho. Moje misljenje je da oni uopste nisu trebali biti u Hagu, zato sto ni Alija Izetbegovic, ni Tudzman nisu bili tamo. A Pogotovo tamo nije trebao biti Milosevic. Ako je neko trebao suditi Milosevicu, onda je to njegov narod. Posle svega sto se dogadja u Hagu postavlje se pitanje; „PA KO JE ONDA POBIO SILNE SRBE U TOM NESRETNOM RATU“? Znaci suditi svima ili nikome.

  3. Vrhovni komandant vojske pod cijom komandom je samo u opsadi Sarajeva ubijeno vise od hiljadu a ranjeno vise od deset hiljada dece (etnonekropedofili neka provere kojih sve nacionalnosti). Ponos Nezavisne Drzave Sumske.

  4. Za mene ni bolji , ni gori od drugih vodja u gradjanskom ratu na prostorima bivse nam drzave. To sto trenutno nismo miljenici gospodara sveta, to ce se promeniti. Postacemo miljenici opet, mozda ovih, ili drugih gospodara sveta. Pobogu, ko moze da me ubedi u pravdu na ovom svetu, kad oni sto poubijajase i rasturise onolike drzave, isti sud pravde i ne priznaju. Sve u svemu, niti se uznesimo u junastvo, niti se posipajmo pepelom.

Ostavite komentar


Društvo

A ko pita prosvetare 10

A ko pita prosvetare

U situaciji u kojoj su institucije razrušene, osiromašene, nemoćne, ucenjene pa time i nesamostalne i zavisne, svoj posao ne rade, nereagovanje je često dovoljan uslov za bezakonje, koje se o glavu obija prosečnom građaninu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.