Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu: Prijem za delegaciju potomaka ratnika 1Foto: vranje.org.rs

Povodom Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine Dejan Tričković priredili su prijem za delegaciju „Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine“.

Gradonačelnik Milenković poželeo je gostima dobrodošlicu i čestitao „veliki dan za grad Vranje“.

„U vremenu u kojem živimo veoma je važno da pamtimo i obeležavamo sve značajne datume u našoj istoriji. Naša je obaveza i dužnost da čuvamo od zaborava hrabrost i žrtvu naših predaka. Potrebno je da mlade ljude podsećamo na sve važne događaje i jubileje, kako bi se istina sačuvala od zaborava. Upravo je obeležavanje današnjeg datuma, nizom prigodnih događaja, način na koji moramo da čuvamo uspomenu na naše pretke, kako se nepravedno ne bi vršila revizija istorije“, istakao je Milenković.

Olivera Đorđević, predsednica „Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine“, zahvalila se gradskom rukovodstvu na prijemu u ime organizacije koja baštini tekovine Prvog svetskog rata.

„Naše udruženje učestvuje u obeležavanju svih važnih datuma, koji su prilika da podsetimo građane na hrabre srpske ratnike koji su dali živote za slobodu. Takav trend mora biti nastavljen i u narednom periodu, jer je to od suštinskog značaja za čuvanje istorije“, dodala je Đorđević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.