Dan primirja: Zašto je 11. novembar državni praznik?

Ostavite komentar


  1. Sve ste napisali ,ali ono najvažnije niste da je najveći gubitak bio medju srbima od svih naroda u prvom svetskom ratu gde je srpsko stanovništvo prepolovljeno!

  2. Lepo je setiti se svih poginilih u tom glupom ratu( koji je rat pametan). Umesto da se na osnovu istorije gluposti to ne ponavlja, ta glupost nazalost se itekako multiplicira. Sve u cilju profiterstva sto drzava sto pojedinaca. Po sle se dele odlikovanja prezivelim i ne prezivelim pobednicima kkao o i spomenici. Tako je bilo i bice dok je sveta i veka.

  3. Hvala vam da i vi nesto pametno napisete. Da naucimo nesto pametno. Nista se nije obelezavalo ranije a nije bas da smo ucili iz istirije, nesto sasvim sturo. Za vreme Tita se nije obelezavalo, sramota a i posle njega do 2005. g. nista, hvala bogu da je i demokratama palo na pamet da se bar u skolama od tad pomene, naravno da nebi uvredili zapad nisu hteli da isti dan uvrste u praznik iako se zna koje zapadne zemlje su ga slavile. Nestidim se ove vlasti koja je to uvrstila, naprotiv, ponosna sam, i treba reci u skoli pricati o tome jer ko se stidi svoje istorije a koja je za ponos kako su se nase pradede borili i kud su sve stigli da bi mi danas imali svoju drzavu, taj je izdajnik.

  4. Како на овај Свети празник нема Србије међу савезника русија,Енглеска и Француска??Зар је мало да је сваки други- трећи јунак се није вратио кући.!СРАМОТА?!

  5. СРАМОТА Ваша снимате свашта и ништа а како Нико не предложи да се битка на Кајмакчалану овековечи!?КАКО?!

  6. To je bio dan kapitulacije Austrougarske i Nemačke koje su izgubile osvajački rat.Na delu je revizija istorije gde se izjednačavaju poražene zemlje koje su i počele taj rat sa zemljama pobednicama.

  7. Kakav dan primirja, sramota je da se tako zove, jer to nekom lepo zvuči, u pitanju je – DAN KAPITULACIJE SILA OSOVINE U PRVOM SVETSKOM RATU ! Hoćete da nam se dedovi „prevrću u grobu“ zbog poslušničke retorike , a borili su se da unište okupatora zauvek !!!

  8. Гледам на зиду окачену Албанску споменицу нашег тече, једног од 1300 српских каплара, као и повељу Њ.В. Краља Александра I Карађорђевића.

Ostavite komentar


Društvo

Priznanje za dobrovoljne davaoce krvi 10

Priznanje za dobrovoljne davaoce krvi

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležen je danas u Čajetini uručenjem priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi iz tog grada, koji su dali krv do 75 puta, saopštio je Crveni krst Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.