"Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga": Vučić posetio porodicu najmlađe žrtve NATO agresije 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas porodicu Tošović iz koje je najmlađa žrtva NATO agresije Bojana Tošović koja je stradala u Merdaru kad je imala samo 11 meseci.

Vučić je u Kuršumliji posetio Mariju Tošović koja mu je ispričala kako je stradala njena ćerka i suprug koji je tada imao tek 29 godina.

„Svi smo bili zajedno on je trebalo da se vrati u jedinicu ujutru. U pola 12 počeli da bombarduju, sišli smo svi u podrum, ja sam bila trudna, on je Bojanu držao u naručju. Bomba je udarila u sami temelj kuće“, ispričala je Tošović.

Druga ćerka, Anđelka, rođena kasnije 1999. godine, sada završava školu i kako je rekla, očekuje da nađe posao u Kuršumliji.

Nakon kratkog razgovora pred kamerama, Vučić je ostao da sa majkom i ćerkom Tošović porazgovara nasamo.

Na Instagram nalogu Budućnost Srbije Vučić je napaisao:

„Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i bez opravdanja, u surovom bombardovanju koje je uzelo mnogo života i zauvek promenilo budućnost sveta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše dece“.

Vučić će kasnije prisustvovati obeležavanju 25 godina Nato agresije, u Prokuplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari