Danas je državni praznik Dan Ćirila i Metodija osnivača slovenske književnosti i tvoraca glagoljice

Ostavite komentar


  1. Zašto još uvek proturate neistine i nebuloze o opismenjavanju srpskog naroda. Poslušajte Jovana Deretica upravo o ovom dvojici biće vam mnogo jasnije. I crkva bi to trebala da zna. Sahranjeni su u Rimu obojica, zašto? Pa to je Rim i stvorio da bi ovladali tim krajevima kod nas.

  2. Dobro ste napisali – slovenska pismenost jer je glagoljica prvo slovensko pismo koje je korisceno na celom Balkanu tako da ih mnogi prisvajaju. A ne treba niko da ih prisvaja, pogotovo ne SPC jer je osnovana 400 godina posle!

  3. Da! I danas doživesmo jedan oblik nasilja! Crkvena zvona su tukla na svakih petnaestak minuta! Zašto??? Zar ne postoji (u današnje vreme!) ni jedan drugi oblik delenja zajedništva, bez ugrožavanja drugih???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.