Osnovno tužilaštvo u Čačku dalo je nalog Policijskoj upravi da prikupi obaveštenja o događajima od 27. decembra kada je u pogonu za kompletiranje municije kompanije „Sloboda“ došlo do eksplozija pri čemu niko nije stradao, ali je pričinjena šteta veća od deset miliona evra.



Ovom pravosudnom organu do sada niko nije podneo odgovarajuću prijavu na osnovu koje bi tužilac ocenio da li ima osnova za pokretanje istražnog postupka. Pretpostavljeno krivično delo moglo bi biti teško delo protiv opšte sigurnosti.


Prema izjavi istražnog sudije Osnovnog suda u Čačku Ljiljane Ćirović, uviđaj na mestu havarije biće nastavljen danas. Ovaj posao obavlja se u skladu sa tokom radova na raščišćavanu terena. Inspektori rada počeli su proveru spiskova zaposlenih i kontrolu radnih lista da bi se utvrdilo da li su zaposleni u stradalom pogonu bili preopterećeni brojem radnih sati, na šta je više puta ukazao predsednik Samostalnog sindikata fabrike Dragan Jekić.

Stručnjaci Inspektorata Ministarstva odbrane odmah su obavili uviđaj i već trećeg dana po eksploziji saopštili da je uzrok havarije ljudska greška. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari