Danas obilna kiša u južnom Banatu i centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

U Srbiji se u prvom delu dana očekuje obilna kiša u južnom Banatu i centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, gde će pasti od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a na području Braničevskog okruga i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša će oslabiti posle podne, a prestati krajem dana u većini krajeva. Uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim predelima doći će do postepenog razvedravanja.

Danas će biti suvo jedino na severozapadu Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak. Najniža temperatura biće od 14 do 17 stepeni, najviša od 18 na jugu do 25 na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom, koja će prestati kasnije posle podne. Duvaće slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće oko 15, najviša oko 21 stepen.

Nešto povoljnije meteorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. U istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima neophodan je oprez kod kardiovaskularnih bolesnika, reumatičara i asmatičara. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, glavobolja i razdražljivost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari