Danas u Zrenjaninu borave turisti iz Mađarske i Rumunije 1Foto: M.P./Danas

Grupa turista iz Rumunije i Mađarske, gosti Kluba iz Torde, borave danas u Zrenjaninu u obilasku gradskih kulturno-istorijskih znamenitosti.

Ispred Turstičke organizacije grada Zrenjanina posetioce je dočekao i kroz važnije institucije proveo Jaroslav Stevanov, koji je gostima pokazao barokno zdanje Gradske kuće.

Kako navodi, turističke posete i dalje se odvijaju iako je pandemija nepovoljno uticala na putovanja.

„Izuzetno je važno da primamo goste i Turistička organizacija Zrenjanina radi to na jedan lep način, pokazujući lepote našeg grada. Nas turisti ne zaobilaze, istina zbog korone je bilo poseta u manjem obimu, ali ih stalno ima i uz poštovanje epidemioloških mera sve se lepo nastavilo. Trudimo se da pokažemo našu tradiciju, arhitetkuru, gostoprimstvo“, objašnjava Jaroslav Stevanov.

Kornelija Kiš iz lokalne samouprave Torde, koja je dovela goste, kaže da su ovog vikenda u toku „Torđanski dani“ i da je to manifestacija koja okuplja prijatelje iz Rumunije i Mađarske.

„Nakon posete Zrenjaninu i njegovim znamenitostima, mi večeras imamo kulturni program u Tordi, koji će pratiti naši gosti. Organizator manifestacije je Klub Torđana“, kaže Kornerlija Kiš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari