Danas ulična akcija organizacije Kreni- promeni “Šta žulja Niš” 1Foto: Kreni promeni promo Niš

Aktivisti organizacije Kreni promeni danas će u centru Niša razgovarati sa građanima o problemima sa kojima se susreću u gradu, a nakon toga “spisak” odneti gradonačelnici Dragani Sotirovski.

Građani će moći da iznesu probleme koji ih muče u okviru ulične akcije “Šta žulja Niš”, na Trgu kralja Milana, od 13 do 16 časova.

“Čini nam se da donosioci odluka u našem gradu nemaju sluha za naše probleme, ali kad ‘neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu’. Plan sutrašnje akcije je da popričamo s Nišlijama i Nišlijkama i pitamo ih šta to njih muči i žulja. Spisak njihovih problema i predloga odnećemo u Gradsku kuću i predati ih gradonačelnici”, najavili su iz lokalnog tima Kreni- promeni.

Ovaj tim je do sada organizovao nekoliko akcija, među kojima i ulični performans povodom velikog zagađenja vazduha, postavljanje bilborda preko kojeg građani mogu da vide kako im tog dana izgledaju pluća ili prikupljanje čepova kako bi se obezbedila invalidska kolica i ortopedska pomagala za one kojima su potrebni.

Učestvovali su, takođe, u sakupljanju potpisa za narodnu inicijativu protiv iskopavanja i istraživanja bora i litijuma u Srbiji.

Ovih dana su pokrenuli potpisivanje onlajn peticije, “namenjene” za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojoj traže da lekari i drugi zdravstevni radnici niške Kardiohirurgije dobiju državno ordenje jer su 12 uzastopnih vikenda operisali pacijente, bez finansijske naknade, te tako eliminisali liste čekanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari