Davenport: Značaj borbe protiv korupcije za evrointegracije

Ostavite komentar


  1. Iskorenjavanjem Korupcije smaniće se ekonomska nejednakost, krsenje ljudskih prava i povećati efikasnost državnih službi

  2. G. Devenport je dugo u Srbiji i trebao je da postavi pitanje bogastva političara iz prošle valsti pa i ove, kako su uspeli da se obogate s a platama funkcionera koje su medju najnižim u Evropi .

  3. Korupcija nije srpsko zlo, nismo je ni mi izmislili, ono je došlo s a takozvanim zapadnim vrednostima.

  4. Niko nece korumpirane zemlje u drustvo i zato mi i ono malo korupcije ako imamo da stanemo na put.

  5. Znacaj borbe sa korupcijom je prvenstveno ogroman za nas koji zivimo ovde i nase reforme.

  6. Srbija mora svim silama da se bori protiv sive ekonomije i korupcije. To je najvazniji zadatak za nas pored reforme pravosudja.

  7. Suzbijanjem korupcija omogućićemo bolji društveni i ekonomski razvoj Srbije, kao i olakšan put ka Evropi.

  8. Ukoliko želimo da napredujemo moramo se boriti da iskorenimo korupciju, jer nas upravo to može mnogo sprečavati da napredujemo.

  9. Vlada Srbije odlukom oko podizanje svesti i gradjana i privrede o znacaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za postovanje propisa, ce svbakako uspeti u godinama koje su pred nama da suzbije sivu ekonomiju, svede je na najmanju mogucu meru.

  10. I evrointegracije i za nas koji zivimo u Srbiji. Dosta nam je ponizenja,ocistite korupciju,vratite nam ponos.

  11. Ekonomski razvoj je jedino moguc,ukoliko se u velikoj meri spreci siv ekonomija u drustvu,jer sve to vodi povecanju BDP-a i nacionalog dohotka.

  12. Znamo mi šta je dobro za nas, samo, eto, ja ne znam zašto nam Devenport priča o EU integracijama, pošto je njegova zemlja odlučila da izađe iz EU. Imamo mi vladu koja brine o tome, najbolje što može.

  13. Krupcija može mnogo negativno da utiče na društveni i ekonomske razvoj jedne zemlje. Zato se protiv nje treba boriti.

  14. Korupcija je problem sa kojim se mnoge zemlje suočavaju i koji je potrebno iskoreniti kako bi zemlja mogla neometano i uspešno da se razvija.

  15. U Srbiji je znatno popravljena situacija kada je u pitanju borba protiv korupcije i njen rad donosi znacajne rezultate jer se po prijavama reaguje a ne kao pamtimo u doba DSa da se sve zataskavalo.

  16. Naš osvedočeni "prijatelj" Majkl Davenport, uči nas kako da se borimo protiv korupcije. Mi bi njega i njegove mogli da naučimo kako se ne pravi kolateralna šteta.

  17. Nije korupcija prisutna samo u Srbiji, nismo je mi izmislili, ali slažem se da treba da se iskoreni ili bar svede na najmanju moguću meru.

  18. Kako budemo ekonomski napredovali, tako će i stepen korupcije da se smanjuje. Sve je to uzajamno povezano jedno s drugim.

  19. Da bismo se razvijali i išli napred, moramo se maksimalno boriti da korupcija nestane jer ona ima mnogo negativan uticaj na razvoj jedne zemlje.

  20. Korupcija može biti jako veliki problem Srbiji na putu ka EU, zato se moramo truditi da je iskorenimo.

  21. Srbija je tek od 2012 krenula u istinske reforme , prestalo je samo narativno zalaganje vec se pocelo u reforme ulaziti delima.

  22. Srbija je tek u poslednje 4 godine pocela pravu reformu , zato su stigla i otvaranja poglavlja , korupcija je rak rana svakog drustva , mi konacno imamo vlast koja ima volju da se to sece u korenu.

  23. Značaj borbe protiv korupcije je bitan u svakom pogledu, a ne samo za evrointegracije.

  24. De3venport je dugo u Srbiji i verujem da ce biti i jedan od svedoka kada se bude ispitivalo poreklo imovine ovih demokrata.

  25. Bez odlucne borbe pre svega protiv korupcije nema nam spasa,nema nam ino investitora,pa prema tome ni novih radnih mesta na mesto onih koja su socijalnim programima rasprodata a nakon toga po tri puta vecim cenama kupovana od navodnih ino investitora koji ustvari nasim iznesenim novcima kupuju te opustosene firme za bud zasto a onda uz pomoc onih koji su ih kao investitore pronasli zaposljavaju nase ljude,javna je tajna po ceni i vecoj od 5000 evra/mesto u zavisnosti o kakvom se mestu radi.Mnogi pravi inostrani investitori na prvi pomen ovakve vrste kombinatorike odustaju od ulaganja ali ima i onih koji ovakvu vrstu lakok biznisa maksimalno upraznjavaju pa tako kupuju i po desetak firmi isto kao i mnogi nasi politicari pa cak i vrhunski politicari biznismeni koji te itakve uspehe proslavljaju grandioznim zabavama ,naravno sa drugim povodom:
    svadbe ,slave ,rodendani i sl.Ja sam covek u godinama ali ipak se nadom da cu ipak docekati vreme kada ce se pojaviti i takvi ljudi koji ce se rigorozno razracunati sa lopovima,oduzeti im sve ukradeno i vratiti narodu koji je zbog svega ovoga dosao u bedu,siromastvo u totalni bezizlaz pa vise ne veruje ni onima koji misle da mu navodno svakodnevnim ogromnim licnim radom mogu zamagliti ocajnu tmurnu sadasnjost.Konacno ovaj narod vise nikome ne veruje i nece se moci vise varati.

  26. Korupcija utiče na ekonomsku nejednakost, kršenje ljudskih prava, efikasnost državnih službi, jačanje organizovanog kriminala. Sa tim će se smanjiti siva ekonomija.

  27. Kriminalu i privrednom kriminalitetu je potrebno stati na put odmah..vlada je vec poostrila mere kaznene politike i verujem da ce nastaviti da radi pedantno u ovoj oblasti i segmentima korupcije.

  28. Borba protiv korupcije je permanentan posao države. Najbitnija je prevencija, uz dobre zakone.

  29. Korupcija ocigledno kod nas predstavlja veliki problem, ali vidi se da se radi i po tom pitanju i verujem da ce u narednom periodu biti znatno smanjena.

  30. Da li može neko da mi objasni, za šta se pita ovaj Davenport kad je Srbija u pitanju?

  31. Mito i korupcija je danas radom i zalaganjem dovedena na najmanji mogući nivo u zadnjih 20 godina .

  32. Mi smo na polju korupcije zaista mnogo uradili,borba protiv korupcije kod nas je zaista beskompromisna i takva i treba da bude.

  33. Korupcija je zaista kancer društva i mi ga veoma uspešno lečimo,mnogo smo radili na tom polju i zaista se rezultati borbe protiv korupcije vide.

  34. Trudicemo da u nasu zemlju nebude korupcije! I to je velik problem nama a nije doslo od nas!!!

  35. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti kontinuirana i u njoj moraju učestvovati sve relevantne institucije državnog sistema. Jedino udruženi i nemilosrdni mogu doprineti da se korupcija svede na najmanju moguću meru, a što doprinosi suzbijanju sive ekonomije i jačanju vladavine prava.

  36. Od 2012. godine Srbija je hrabro i intenzivno ušla u borbu protiv korupcije, kriminala i narko bosova. Nema zaštićenih ni partijskom knjižicom, ni kumovskim i rodbinskim vezama, svi su jednaki pred zakonom i svi moraju jednako da nose teret kršenja pravila i normi.

  37. Zato se posebna paznja i posvecuje borbi protiv korupcije, zbog njenog znacaja za celo drustvo i drzavu.

  38. Borba protiv korupcije je na prvom mestu potrebna zbog nas samih a tek onda zbog EU.

  39. Znacajno jeste boriti se protiv korupcije u svim sferama drustva,ali ni Evropa nije mnogo bolja od Srbije.

  40. Borba protiv korupcije je prioritet,ne sme biti zasticenih,ukoliko zelimo da budemo deo EU,ali zelimo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.