Deca u centru za azil u Krnjači dobila rančeve i školski pribor 1Foto: A. Popović

Komesarka Srbije za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević i direktor Karitasa Mihailo Gergej danas su, uoči početka školske godine, deci u centru za azil u Krnjači kod Beograda poklonili rančeve i školski pribor.

Školski pribor se sastoji od pernica, vodenih bojica, četkica, tempera, svezaka, blokova i namenjen je da se roditeljima i deci finansijski olakša polazak u školu.

Vrednost donacije je 115.000 dinara.

Stanisaljević je zahvalila Karitasu za poklon i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom uspešnom saradnjom uz nadu da će se nastaviti.

„Komesarijat za izbeglice i migracije godinama pred početak školske godine deci u centrima obezbedi paket školske opreme sa željom da, iako su daleko od kuće, i ona osete radost i ne propuste ni jedan dan u školi“, rekla je komesarka Stanisavljević.

Direktor Karitasa Mihailo Gergej naglasio je da je ta humanitarna organizacija spremila donaciju za svu školsku decu u centrima kojima rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Ta međunarodna humanitarna organizacija pruža pomoć izbeglicama i migrantima koji su balkanskom rutom stizali u Evropu od leta 2015. godine i ta pomoć traje sve do danas.

U centru za azil u Krnjači je 14 dece koja 1. septembra kreću u novu školsku godinu, dok je u svim centrima kojima rukovodi Komesarijat smešteno 251 dete od kojih 27 školovanje nastavljaju u Srbiji. Deca će pohađati nastavu u područnim školama u mestima gde su centri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari