Deca uče iskrivljenu sliku o prošlosti

* Akademski profesori i pisci istorija izmišljaju tradiciju velikana, a brišu tradiciju velikanki
Svetlana Tomić, docentkinja na Fakultetu za strane jezike na Alfa BK univerzitetu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Mi koji smo odrastali na Životima svetih nemamo problem sa rodnom ravnopravnošću. Tamo je više ženskih likova, prepodobnih matera, velikomucenica, prosvetiteljki. Gospodjica ne spomenu ni jedno ime od tih siln

  2. Sestro docentkinjo, ako ovako budeš rokala po Srbima za mesec dana bi mogla da postaneš i redovni profesor-ica

  3. LOL, šta je iskrivljeno? Da je Dušan Nemanjić sam sebi dao titulu cara i da takve igrarije ne prilice vladaru koji ima dostojanstva? Da su Mladić i co. zločinci koji su počinili genocid? Da nisu heroji braća Lukić iz Višegrada jer samo zveri mogu zapaliti kuću punu civila? Da koncentracione logoore nisu osnivali marsovci, nego srpske snage?

    1. Gospodin je potpuno u pravu,dok su mu kritičari današnji vlastodršci,koji će po svim izgledima posle izbora da nastave svoju vlast,jer su uzbunili naro0d strahom od odmazde ljudima u vlasti.Čim je drugoma gore, – Srbin se odmah oseća bolje!

  4. Ako su vama reprezentativni „stručnjaci“ sa Alfa BK univerziteta, onda, nemam reči…

  5. Nepotrebne bezvezarije ! Srpski jezik i knjizevnost cerupaju ,,novonastali,, narodi, a vi govorite kao da je sa tih strana sve u redu !
    Dokle, pitam ovakve strucnjake sa Alfa fakulteta za koji ne znam ni da postoji ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.