Dekan Medicinskog fakulteta zbog humanosti žrtva hajke, pa dobio tužbu

Prof. Lazar Davidović mora da "pravda" kovid propusnice

Ostavite komentar


  1. U civilizovanom svetu tužbe dobijaju oni koji ne sprovode mere protiv virusa, a u Srbiji se takvi slave.

  2. Kakva humanost ako nije po Zakonu? Jel` onaj mladic sam po BG cistio ulice pa popio kaznu.

  3. Kovid diktatura čak i na nižim nivoima. To je tako kada analitičari i epidemiolozi odlučuju u domenu ljudskih prava. Ako je dekan prekršio zakon mora zato I da odgovara.

  4. Zamislite drugi scenario.
    Kovidom zaraženi studenti slobodno se kreću po bolesničkim sobama i šire zarazu. Neki od zaraženih bolesnika, verovatno većina, umre od kovida.
    Borci za ljudska prava koji smatraju da je neprikosnoveno pravo svakog zaraženog da širi zarazu ćute? Ne verujem. Bili bi najglasniji u promovisanju ljudskog prava na život. Ali, to je Srbija.
    Puna i snažna podrška prof. Davidoviću.

  5. Sta reci,pola dr nam je ne vakcinisano al se zato udara na mladost.Sto se mene tice dozivotna,ako i jedan student dobije miokarditis…..

  6. Postovana Profesorka, dekan je postupio prema Zakonu o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti. Sve najbolje vam zelim

  7. Nevakcinisani studenti mogu da zaraze, a vakcinisani ne mogu? Eto tako to izgleda kada o tome govore nestručni ili korumpirani ljudi.
    Jasno je da i vakcinisani mogu da se zaraze i prenesu virus što je sasvim normalno pa je priča o kovid propusnicama pala na ispitu kao i ovi korumpirani paunovi. Samo kompletni idiot još uvek može da veruje u budalaštinu „vakciniši se da bi zaštitio druge“

  8. Odluka bi donekle bila opravdana da je postojala mogucnost da se online prati nastava. U suprotnom, bila je uskracena sloboda izbora i pravo na obrazovanje koje nije besplatno. Isticanje preduslova vakcinisanja kao vere u medicinu je poput opravdavanja pravljenja tehnološki naprednih oružja za očuvanje mira u svetu.

  9. Nije rec o humanim merama,vec o epidemioloskim merama,kojima se stiti zdravlje svih zaposlenih na Klinici,pacijenata takodje,a u sirem smislu zdravlje nacije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.