Demokratska omladina: Sraman potez Vulina, nagrada studentkinjama umesto sankcija 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Omladina Demokratske stranke (DS) danas je osudila „sraman potez“ direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina jer je dve studentkinje Univerziteta u Sarajevu, koje su veličale ratne zločince osuđene za genocid, nagradio dodeljivanjem stipendija i obezbeđivanjem smeštaja u studentskom domu (u Beogradu) „nauštrb drugih studenata koji su marljivo učili i radili“.

Kako je naveo podmladak DS, to se desilo „umesto sankcionisanja ovih studentkinja zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti“.

Nakon što su SAD uvele sankcije Vulinu, „iz kuhinje koju vodi izašao je stari oprobani recept skretanja pažnje javnosti sa, sada već, dokazanih kriminalnih aktivnosti njihovog šefa“, navela je Demokratska omladina.

„Činjenicu, da se kao društvo nismo suočili sa zločinima i zločinačkom politikom na adekvatan način, potvrđuje aktuelna vlast istih političara koji su svojom politikom pozivali na nasilje i ratove. Danas, oni kao dodatni uslov za stipendiranje u Srbiji traže veličanje ratnih zločinaca i zločina“, saopštila je Demokratska omladina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari