Demokratska stranka u Subotici traži park, a ne višespratnice 1Foto: J. Patarčić/Danas

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Subotici je danas pozvao lokalnu vlast da odustane od izmene Plana detaljne regulacije koji će omogućiti da prostor Kvantaške pijace proda za izgradnju višespratnica.

DS u saopštenju piše da je sada, kada je u toku javni uvid u izmene dela tog plana, jasno da lokalna vlast ni posle podnošenja primedbi gradjana „nije odustala od sprovodjenja svoje štetne ideje“ – da prostor sa kojeg će se izmestiti Kvantaška pijaca proda za izgradnju stambenih objekata i da samo u jednom delu tog prostora bude park u potpunosti okružen višespratnicama i njihovim dvorištima“.

Grad Subotica je pribegao tom rešenju, smatra DS, jer nije u mogućnosti da finansira izgradnju parka, pa je potrebno da proda parcele u javnom vlasništu i planom omogući izgradnju višespratnica.

DS navodi da je „neodgovorno i besmisleno deliti tu površinu kako bi se njen deo prodao investitorima“ i da vlast gradjanima duguje odgovor na pitanje kako je moguće da nema novca za park što „svedoči o svesnom zanemarivanju javnog interesa, nebrizi za kvalitetan život gradjana i služi kao konačna potvrda nesposobnosti lokalne vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari