Deo Zrenjanina osam sati bez vode zbog radova 1Foto: vik zrenjanin

Zbog izgradnje mernog mesta na vodvodnoj mreži u naselju 4. jul u utorak, 29. novembra, stanari ovog dela Zrenjanina biće bez vode osam časova.

Radovi na glavnom vodu vodovodne mreže će trajati od 8 do 16 časova a bez vode će u tom periodu biti stanari naselja D2 i D3.

Kako je najavilo JKP „Vodovod i kanalizacija Zrenjnain“, radovi se sprovode u cilju unapređenja vodovodne infrastrukture.

„U pitanju su kompleksni radovi na glavnom vodu vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojom će merno mesto biti povezano sa sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu“, objašnjava Siniša Gajin iz VIK.

On kaže da je do sada izgrađeno osam mernih mesta u Zrenjaninu, od planiranih ukupno sedamnaest.

„Cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže, koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani“, objašnjava Gajin i podseća da su u toku i radovi na izgradnje potpuno nove vodvodne rmeže.

Naime, rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže je završena u naselju Ruže Šulman, trenutno se odvija u naselju Šumica, a planirana je zamena vodovodne mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari