Detaljan vodič kroz Popis 2022: Koja pitanja nas očekuju, na koja moramo da odgovorimo, ko je izuzet iz popisa

Ostavite komentar


  1. A kako se nisu setili onih koji su na privremenom radu u inostranstvu; kako ce oni da se popisu?

  2. Уопште нису написали да све податке ће добити и амери. Они то финансирају и имају начина да све то сазнају.
    Некад се давање података звало шпијунажа, а казне су биле драконске. Сад су га прекрстили у попис.

  3. Koje droge je koristila osoba koja je smislila ova pitanja ? Ili smisljeno tendenciozno zadire u privatnost gradjana ?

  4. Zene koje zive same se ne osecaju sigurno kada treba da puste neku nepoznatu osobu u kucu. Sta se radi u tom slucaju?

  5. Ima li građanin pravo da zahteva da mu uđe u stan/kuću samo popisivač koji ima potvdu o vakcinaciji?

  6. Zašto ih zanima koliko ima kućnih uređaja, koliko soba i takva slična pitanja?

  7. Zamislite da 1 popisivač ima kovid i da ne zna da ga ima, koliko će to biti zaraženih ?

  8. Luda drzava , pa su i pitanja takva. Ovo moze da se radi samo u Srbiji. Popisivaca necu pustiti u stan. Mozda ima covid, a ni sam to ne zna. Dakle , pred vratima.

  9. Evrostat? Znaci, nas koji smo se borili protiv NATO EU vlast popisuje u saradnji sa njima? Jos jedan udar na borce i zrtve NATO agresije!

  10. Ovo vise lici na popis imovine. I ne bi me cudilo da je ova pitanja o imovini, ulazak u kuce i stanove smislio Vulin

  11. Novinari Danasa nisu čuli za privatnost, ustavom zagarantovanu. U vezi toga, nisu primetili nikakav problem nego je članak napisan kao da je protivustavno zadiranje u privatnost najnormalnija i poželjna pojava. Naravno da mi komentar ne smete objaviti, jer znate k’o ste, k’o vas plaća i protiv koga radite.

  12. Je li moguce da niko nije prokomentarisao ovu skandaloznu stvar?! Sta se drzave tice nesto sto je vasa licna stvar: kako se izdrzavate, povrsina stana, opremljenost instalacijama, pomocne prostorije… Je li oni popisuju stanovnistvo ili se igraju Velikog Brata, a sve to pokrivajuci se „zakonom“?!? Jer, ako ne date SVE podatke, osim vere i nacije, bicete novcano kaznjeni!!! Da smo normalni, vec bi svi bili na ulicama!!!

  13. Hoce li nas pitati od cega i kako zivimo,da vec jednom imaju uvid u ovu bedu.Na poslu mi obecavaju slovodne dane negde u novembru,pa tad neka dodju.

  14. Koliko miliona evra ce da nas kosta taj cirkus zvani popis? Ako svaki popisar ima laptop, znaci 15.000.

  15. Kako se sprovodi potpisivanje dokumenta ako koriste elektronski formular na laptopu? Ja ako ne proverim i potpišem dokument koji je popisivač popunjivao, otvara se prostor za unošenje netačnih podataka.

  16. U zakonu o popisu stanovnistva, domaćinstava i stanova 2022 jasno piše u članu 23 Finansiranje poslova Republičkog zavoda za statistiku, ko finansira po zakonu ovaj popis, a to je Republika Srbija. Kako na obrascu za popis koji sam mogla da vidim stoji da ga finansira EU, to znači da se naš zakon krši, i da niko od nas nije u obavezi da bude učesnik popisa koji se ne finansira iz budžeta RS (kako u Zakonu o poisu,.., 2022 i piše u članu 23 stav 1). Dakle, neka hvala.

  17. A bre narode jel idemo u Evropu, pa sta onda fali što Evropa placa popis.Vise ostaje u Budžetu za dnevnice i putovanja političara.

  18. Špijuni na sve strane,pa i u WC,ako ga imate,morate da ga prijavite ako ne kazana.

  19. Poštovani,kako da se popišem kad nisam bio u stanu kad je bio popisivač a sam živim,nije mi ostavljen nikakvi papir ili obaveštenje…
    Ja sam u Zemunu

  20. Prema zakonu o zastiti podataka licnosti, prema clanu 28. Ograničenje prava na pristup stavka 1) osoba nije duzna da daje sve odogovore na pitanja osim onih koji se nalazi na Licnom dokumentu, kao sto su ime prezime, jedinstveni maticni broj, adresa stanovanja i prijavljena adresa boravka, kao i informacije o nekretnini u kojoj osoba boravi, pozdrav i svako dobro…

  21. Imam 46 godina,do sada nikada nisam popisan kao ni moja porodica,koliko su ažurni popisivači msm da ni sada neću biti popisan obzirom da većina gradjana u mom naselju nije popisana a rok je 31.10.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.