Dete je bilo bez svesti: Vatrogasci Lalić i Trifunović zaječarski heroji 1Foto: M.S./Danas

Vatrogasci Saša Lalić i Andrija Trifunović, vraćajući se sa posla, videli su, oko 20h, gužvu kod Popove plaže u Zaječaru, i čuli povike žene koja je molila za pomoć.

“Žena je vrištala, i pokazivala je rukama na dole i kazala da joj je sin upao u šaht. Izašli smo iz vozila, otrčali do šahta i videli da se dete nalazi unutra. Detetu su samo noge virile iz vode. Otrčao sam do auta i uzeo sajlu za vuču. Kolega me je vezao i spustio me u šaht. Jednog trenutka se dete nije videlo, u vodi, ali sam uspeo da ga uhvatim za nogu, a zatim je kolega sa prolaznicima uspeo mene i dete da izvuče van šahta”, prepričava događaj vatrogasac Saša Lalić.

Prema njegovim rečima, kolega  Trifunović je pristupio reanimaciji, pošto je dete bilo u nesvesnom stanju, modar i crn u licu.

Dete je bilo bez svesti: Vatrogasci Lalić i Trifunović zaječarski heroji 2
Foto: M.S./Danas

“Dete je u jednom trenutku izbacilo vodu iz usta i počelo da plače. Naišla je Hitna pomoć, i oni su dalje preuzeli dete. Mi ovakve poslove radimo svakog dana, ovo jeste veliki čin ali nama je bukvalno svaki dan takav, da nekome spasimo život”, ističe on.

Andrija Trifunović kaže da kada su videli šta se dešava u tom trenutku nema se vremena za razmišljanje, i donošenje odluka, već se deluje momentalno, i njima je najvažnije da su spasili jedan mladi život da se ne ugasi.

“To je naš posao i sa tim se susrećemo jako često, ali možemo da kažemo da smo mi i vatrogasci van dužnosti, i kada imamo i kada nemamo uniformu na sebi. Pokušaćemo da stupimo sa detetom u kontakt, pošto smo dobili informaciju da je dete dobro i da će najverovatnije danas biti pušteno kući”, kazao je vatrogasac Trifunović.

Podsećamo, Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost vatrogascima Trifunoviću i Laliću povodom spasavanja trogodišnjeg dečaka, istakavši da su učinili podvig vredan svakog divlјenja.

Takođe, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je da će grada Zaječar  vatrogasce – spasioce Andriju Trifunovića i Sašu Lalića, za ovo herojsko delo, nagraditi novčanim iznosom od po 100.000 dinara i da će biti predloženi za najvišu nagradu grada za hrabrost, a koja se uručuje povodom Dana grada, 6. oktobra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari