Dete popilo asepsol umesto vode u vrtiću u Rači

Ostavite komentar


  1. Kod nas u vrticu svako dete koje ima svoju flasicu ili casicu, obavezno ima svoje ime napisano vodootpornim markerom. Svaki savesan roditelj ce nauciti dete da pije samo iz svoje flasice,.. Isto tako vaspitacica mora da vod racuna o tome. To joj je duznost i obaveza dok su deca sa njom. A pogotovo, ako je jasleni uzrast. Nema opravdanja. Nepaznja i nezainteresovanost vaspitacice.

  2. Odgovorna je prvo vaspitačica, ne znam zbog čega su joj zahvalni. Prvo nije trebala detetu da daje vodu iz bilo kakve flašice, drugo nije odmah rekla šta je uzrok povraćanja već kasnije.

    1. Za (ne)odgovornost treba da snosi posledice. Naravno da nije mogla odmah da kaže šta je uzrok povraćanja jer nije znala da u flašici nije voda. Obavestila ih je, očigledno, čim je otkriveno šta se desilo. A zahvalnost je zbog priznanja jer se time skraćuje vreme delovanja lekara – nisu gubili vreme na ispitivanje uzroka povraćanja.

  3. Asepsol A+ 1000ml

    Svrha upotrebe / Dejstvo:
    Pogodan za opštu i medicinsku primenu – dezinfekciju ruku, instrumenata, radnih površina, podova. Koristi se razblažen vodom i to: 0.2% rastvor za uklanjanje masnoća i organskih nečistoća sa kože i 0.1% rastvor za dezinfekciju ruku.

    Instrukcije za upotrebu:
    Instrumenti se mogu dezinfiikovati u koncentracionom rastvoru (1 – 2min). Rastvor 0.1% se dobija rastvaranjem 20ml asepsola u 980ml vode.

    Sastav:
    100ml rastvora sadrži 5g benzalkonijumhlorida (alkidimetil benzalkonijum hlorid).

    Upozorenje:
    Ne sme se upotrebljavati za ispiranje pleuralne i peritonealne šupljine, kao ni za ispiranje očiju. Instrumente koji su bili u dodiru sa asepsolom pre upotrebe treba isprati sterilnom destilovanom vodom.
    Prema tome , svu Muslijevu kamarilu pozvati na odgovornost.

  4. Sada će verovatno vaspitačici biti „skinuta glava“ i ako je za ovo sasvim sigurno neko drugi kriv.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.