Na jučerašnji dan pre devet godna TV Pirot započela je emitovanje svog programa. Prema rečima odgovorne urednice Jelene Marinković, ova televizija veoma je brzo zadobila naklonost gledalaca a kako je program emitovan bez dozvole koju nije bilo moguće dobiti, u više navrata je odnošena emisiona tehnika ove medijske kuće.

Svih ovih godina preživeli smo mnoge pritiske, odnošenje opreme i kadrovska osipanja. Uprkos tome opstali smo i nastojaćemo da i dalje budemo objektivni i da kao i dosad profesionalno obavljamo svoj posao a sve u korist naših gledalaca kojih ima više od sto hiljada – kaže Marinkovićeva.

TV Pirot je privatizovana 2. novembra prošle godine, a u decembru iste godine dobila je regionalnu dozvolu za emitovanje programa.

Televizija Pirot jedina je regionalna TV stanica u ovom delu Srbije koja pokriva događaje u sve četiri opštine Pirotskog okruga – Pirotu, Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu. TV Pirot zapošljava 19 radnika od kojih šest novinara, a dnevno emituje 16 sati programa od čega je trećina sopstveni program.

U Pirotu pored ove televizije postoje još dve privatne lokalne televizije, tri radio stanice i dva lokalna lista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari